- Estimările arată că un adult petrece zilnic, în majoritatea cazurilor, aproximativ trei ore pe telefonul său.
- Smartphone-urile sunt responsabile pentru apariția mai multor probleme, printre care se numără creșterea nivelului de anxietate.
- Îmbunătățiri vizibile s-au văzut la persoanele care au petrecut mai puțin timp pe telefon timp de o săptămână.
Potrivit cercetătorilor de la Ruhr-Universität Bochum (RUB), dacă oamenii reduc timpul petrecut pe telefon cu doar o oră în fiecare zi, starea de bine se poate îmbunătăți pe o perioadă mai îndelungată.
Advertisment
Estimările arată că un adult petrece zilnic, în majoritatea cazurilor, aproximativ trei ore pe telefonul său, fie pe rețelele de socializare, fie pe site-urile de știri, fie jucând jocuri video. Mai mult decât atât, există câte o aplicație pentru aproape orice avem nevoie. Așadar, atenția ne poate fi distrasă cu ușurință destul de mult timp.
În ultimii ani, rezultatele studiilor au arătat că smartphone-urile sunt responsabile pentru apariția mai multor probleme, printre care se numără creșterea nivelului de anxietate și durerile de gât.
Recomandări
„Smartphone-ul este atât o binecuvântare, cât și un blestem”, susține conducătorul studiului, Dr. Julia Brailovskaia, într-un comunicat al universității, conform StudyFinds.
Starea de bine este mai accentuată în cadrul persoanelor care nu renunță complet la telefon
„Am constatat că atât renunțarea completă la smartphone, cât și reducerea utilizării zilnice a acestuia cu o oră au avut efecte pozitive asupra stilului de viață și a stării de bine a participanților. În grupul care a redus utilizarea, aceste efecte au durat chiar mai mult timp și au fost, astfel, mai stabile decât în grupul de abstinență.
Nu este necesar să renunți complet la smartphone pentru a te simți mai bine. Este posibil să existe un timp optim de utilizare zilnică”, a mai spus aceasta.
Mai exact, îmbunătățiri vizibile s-au văzut la persoanele care au petrecut mai puțin timp pe telefon timp de o săptămână. După patru luni de la începerea acestui proces, persoanele respective petreceau cu aproximativ 40 de minute mai puțin pe telefoanele lor.
Partenerii noștri