• Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți să se adapteze rapid unui nou mod de lucru.
  • Cercetătorii au generat modelul Anna, asemănător oamenilor din viitor care vor alege să lucreze de acasă.
  • „Anna” prezintă multe efecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste.

Oamenii de știință au prezis cum vor arăta oamenii din anul 2100 care lucrează de la distanță. Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți să se adapteze rapid unui nou mod de lucru, schimbând spațiu de birou comercial pentru un dormitor sau o masă de bucătărie, scrie LadBible. Cercetătorii au generat un model asemănător oamenilor din viitor care vor alege să lucreze de acasă.

„Nu toată lumea are spațiu sau bani pentru un birou profesionist de acasă, iar asta poate însemna să petreci ore întregi în fiecare zi cu spatele arcuit și gâtul încordat. Acest tip de muncă îți poate dezechilibra coloana vertebrală și îți poate trage trunchiul înainte. din șolduri, rezultând un spate cocoșat”, a declarat Brian Clark, fondator al United Medical Education.

Experții îi îndeamnă pe cei care lucrează de acasă să pună în aplicare câteva măsuri pentru a se menține sănătoși și a evita să ajungă ca Anna.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Anna a fost creată în urma unor cercetări efectuate de Universitatea din Leeds, care a constatat că o treime dintre persoanele care lucrează de acasă în Marea Britanie nu au un spațiu de lucru dedicat, ceea ce ar putea duce la probleme mai târziu.

Furniture at Work a explicat: „Anna prezintă multe efecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste, precum și evidențierea potențialelor probleme de sănătate mintală”.

Pentru a evita durerile de spate și gât în ​​timp ce lucrează de acasă, lucrătorii la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a se întinde și a se deplasa. De asemenea, este important să cumperi mobilier ergonomic care să susțină postura. Scaunul ar trebui să susțină spatele drept, iar biroul tău ar trebui să fie la înălțimea potrivită, astfel încât să poți poziționa brațele confortabil în timp ce tastezi.

Citește și: