STUDIU. Meteoriții de pe fundul oceanului ar putea fi interstelari. Ce spun cercetătorii

În ultimele săptămâni, cercetătorul Harvard Abraham Loeb a explorat fundul oceanului Pacific la bordul navei Silver Star, ei au folosit un magnet de mari dimensiuni și au scos la suprafață bucăți mici și rotunde, sau „sfere” de metal care, după părerea lor, ar putea proveni de dincolo de sistemul nostru solar, scrie Forbes.

„Tocmai am ciocnit un toast cu șampanie pe puntea Silver Star, sărbătorind descoperirea a 50 de „sfere”, care cântăresc 35 de miligrame, în apropierea locului unde s-a descoperit primul meteorit interstelar recunoscut, IM1″, a declarat Loeb.

Sursă: Forbes

Ce cercetări s-au făcut anterior

IM1 este numele atribuit unei mingi de foc care și-a croit drum prin atmosferă în 2014 și a căzut în largul coastei Papua Noua Guinee. 5 ani mai târziu, Loeb și unul dintre studenții săi, Amir Siraj, au publicat o lucrare în care susțineau că viteza extremă și luminozitatea mingii de foc au fost suficient de neobișnuite pentru a sugera că ar putea fi alcătuită dintr-un material extraordinar de dur provenit din spațiul interstelar.

Ulterior, în 2022, Comandamentul Spațial al SUA a publicat un memorandum în care confirma originea interstelară a IM1. Până acum nu s-au dovedit rezultate concrete care să confirme speculațiile.

Totuși Peter Brown spune că: „Până la sfârșitul acestei săptămâni, sperăm să știm mai multe despre compoziția elementară și izotopică a IM1. Ca răspuns la contestatari, nu spunem nimic altceva decât să arătăm datele noastre în prima noastră publicație. Nu se poate discuta cu faptele, ci doar cu interpretările.”

Peter a publicat pe Twitter interpretările care confirmă parțial speculațiile lui Loeb.

Citește și:

Exit mobile version