• Oamenii de știință au prelevat ARN-ul dintr-un tigru tasmanian conservat în 1891 într-un muzeu din Suedia.
  • Tigrii tasmanieni au dispărut în urmă cu 90 de ani, ultimul exemplar a murit într-o grădină zoologică.
  • Informațiile vor fi folosite de oamenii de știință suedezi pentru a studia cum evoluează virusurile cu ARN.

Specialiști suedezi au reușit să extragă o moleculă ARN dintr-o specie dispărută, tigrul tasmanian. Asta nu înseamnă că vom reînvia dinozaurii, ca în Jurassic Park, dar cercetătorii pot obține informații importante pentru viitor, scrie NBC.

Cercetătorii suedezi au obținut rezultate remarcabile să extragă molecule de ARN dintr-un dintr-o specie extinsă. Tigrul tasmanian, dispărut acum 90 ani, undeva prin anii 1936, a murit ultimul exemplar din acest tigru tasmanian.

Un exemplar bine conservat a fost expus în Suedia în 1891. Din acest exemplar au extras acum cercetătorii suedezi o moleculă ARN, această moleculă este importantă deoarce poate da informații despre codul genetic al unui organism și poate fi folosit în cercetările științifice.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

La ce se pot folosi informațiile

Vaccinul contra COVID 109 a fost bazat pe ARN, iar astfel putem „readuce la viață” tigrul tasmanian. Aceste rezultate oferă informații foarte importante pentru cercetători pentru a studia comportamentul virusurilor, mai ales în combinație cu aceste ARN-uri.

Citește și: