• Cercetătorii au dezvoltat un algoritm de învățare automată pentru a identifica sunetele de tuse și a determina dacă un pacient suferă de pneumonie.
  • Pneumonia este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial și afectează în mod disproporționat copiii, adulții în vârstă și pacienții spitalizați.
  • În prezent, o companie intenționează să aplice algoritmul pentru monitorizarea pacienților de la distanță.

Cercetătorii au dezvoltat un algoritm de învățare automată pentru a identifica sunetele de tuse și a determina dacă un pacient suferă de pneumonie, putând face acest lucru atât în spital, cât și la domiciliu, potrivit unui studiu prezentat la cea de-a 183-a reuniune a Societății de acustică din America.

Pneumonia, una dintre principalele cauze de deces

Pneumonia este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial și afectează în mod disproporționat copiii, adulții în vârstă și pacienții spitalizați. Pentru a le oferi cele mai bune șanse de recuperare, depistarea și tratamentul precoce sunt esențiale. Metodele de diagnosticare existente constau într-o serie de analize de sânge și scanări toracice, iar medicul ar trebui să suspecteze pneumonia înainte de a le solicita.

Acum Jin Yong Jeon, de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud și colegii săi au dezvoltat un algoritm de învățare automată pentru a identifica sunetele de tuse care este capabil să determine dacă subiectul suferă de pneumonie.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

Deoarece fiecare cameră și fiecare dispozitiv de înregistrare sunt diferite, ei și-au completat înregistrările cu răspunsuri la impulsurile din cameră, care măsoară modul în care reacționează acustica unui spațiu la diferite frecvențe sonore. Prin combinarea acestor date cu sunetele înregistrate ale tusei, algoritmul poate funcționa în orice mediu.

„Diagnosticarea automată a unei probleme de sănătate pe baza informațiilor despre sunetele de tuse care apar în mod continuu în timpul vieții de zi cu zi va facilita un tratament care nu se face față în față”, spune Jeon. De asemenea, va fi posibilă reducerea costurilor medicale globale.

O companie va dezvolta algoritmul

În prezent, o companie intenționează să aplice algoritmul pentru monitorizarea pacienților de la distanță. Echipa dorește, de asemenea, să o utilizeze ca aplicație de îngrijire la domiciliu și intenționează să facă experiența mai simplă și mai ușor de utilizat.

„Echipa noastră de cercetare plănuiește să automatizeze fiecare etapă a procesului care în prezent se face manual pentru a îmbunătăți confortul și aplicabilitatea”, spune Jeon.