• Oamenii de știință lucrează la crearea unor super copaci care să răcească clima.
  • Azolla, o mică ferigă, ar fi putut consuma cantități uriașe de carbon, contribuind la curățarea atmosferei de gazele cu efect de seră și rezultând răcirea planetei.
  • În urmă cu 53 de milioane de ani planeta noastră era mult mai caldă ca în prezent, Oceanul Arctic avea o temperatură de 10°C.

Din cauza schimbărilor climatice majore din ultimii ani, cercetătorii caută soluții pentru remedierea situației, aceștia au modificat genetic o specie care ajută la răcirea planetei, scrie Government Technology.

Oamenii de știință cred că, în trecutul îndepărtat, o mică ferigă numită Azolla ar fi putut consuma cantități uriașe de carbon, contribuind la curățarea atmosferei de gazele cu efect de seră și, astfel, la răcirea planetei.

În urmă cu aproximativ 53 de milioane de ani, clima era diferită, Oceanul Arctic având 10°C, iar teoria cercetătorilor se învârte în jurul acestor specii de copaci.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Cine a luat inițiativa?

Patrick Mellor, paleolog și director la Living Carbon spune: „Dacă vrem ca plantele să salveze din nou clima, trebuie să le stimulăm …cum putem crea un efect Azolla?”.

Cercetătorul este cunoscut pentru implicarea sa în genetica plantelor, acesta a reușit să creeze fotositeză artificială.

Criza climatică se agravează, iar asta i-a făcut pe cei de la Living Carbon să grăbească inițiativă. Aceștia au anunțat că au primele mostre ale copacilor au crescut, dar că aceștia sunt încă în faza testelor.

Citește și: