• Un absolvent de la Harvard avertizează că s-ar putea să mai avem la dispoziție doar un deceniu pentru a salva Planeta.
  • Un studiu înfricoșător din anii 1970, care prezicea prăbușirea civilizației globale până în 2040, ar putea să nu fie prea departe de adevăr, potrivit unui respectat specialist în sustenabilitate.
  • Un document din anii 1970 a prezis colapsul societății în 2040 – iată ce spune analistul care l-a confirmat.

Un absolvent al Universității Harvard crede că un studiu din anii ’70 care prevedea prăbușirea civilizației globale până în 2040 ar putea să nu fie prea departe de adevăr.

Gaya Herrington, care a studiat sustenabilitatea la prestigioasa universitate americană și este acum vicepreședinte la cea mai sustenabilă companie din lume, Schneider Electric, sugerează, de asemenea, că mai avem la dispoziție doar aproximativ 10 ani pentru a salva Planeta.

Dacă acționăm acum pentru a stopa schimbările climatice, crede ea, atunci previziunile sumbre ale Institutului de Tehnologie din Massachusetts de acum o jumătate de secol pot fi încă evitate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dar realitatea este că emisiile de dioxid de carbon și de metan continuă să crească, în timp ce lumea continuă să ardă petrol, gaze și cărbune pentru a genera electricitate și pentru a ne alimenta mașinile și avioanele.

Comentând despre potențiala acuratețe ghicitoare a raportului din 1972 intitulat „The Limits to Growth” (Limitele creșterii), ea a declarat pentru Independent: „Este păcat, pentru că, dacă am fi ținut cont de acest mesaj [atunci], am fi putut avea o tranziție foarte ușoară. Concluzia mea acum este că încă mai avem timp, dar că ne apropiem rapid.”

„Trebuie să facem îmbunătățiri drastice. Va fi un drum accidentat. Acest deceniu care urmează va determina restul secolului. ”

„Generația noastră este prima care se confruntă cu schimbările climatice, dar suntem și ultimii care pot face ceva în această privință. Trebuie să regândim complet care este rolul nostru în lume, care este scopul? Este de a lăsa lumea un pic mai bună decât ai găsit-o.”

Cercetările din anii 1970 au prezis viitorul cu ajutorul computerelor din acea epocă și s-au concentrat asupra populației, alimentației, industrializării, poluării și utilizării petrolului, gazului, cărbunelui și energiei nucleare.

Concluzia a fost că o abordare „obișnuită” a creșterii economice ar epuiza resursele planetei și ar duce la colaps la jumătatea secolului XXI.

Raportul nu prevedea sfârșitul civilizației umane, dar a anticipat lipsa de hrană, precum și scăderea producției industriale și a numărului de locuitori, dacă nu se va schimba nimic.

După ce a revizuit analiza din anii ’70 pentru masterat, expertul în sustenabilitate Herrington a dedus: „Cea mai puternică concluzie este că omenirea este pe cale să i se impună limite de creștere, mai degrabă decât să și le aleagă în mod conștient. Cu toate acestea, rezultatele cercetării mele lasă, de asemenea, deschisă întrebarea dacă declinul ulterior al producției industriale și agricole va duce la scăderi puternice ale populației și ale nivelului de bunăstare.”