VIDEO. NASA și-a încheiat misiunea după șapte ani. Agenția spațială a eliberat cel mai mare asteroid adus vreodată pe Pământ

  • Capsula Osiris-Rex de la NASA, care a prelevat mostre de asteroizi, a aterizat în Utah cu ajutorul unei parașute, cu aproximativ 3 minute mai devreme decât prevăzuse.
  • Agenția spațială americană a adus acasă cea mai mare mostră de asteroid readusă vreodată pe Pământ.
  • Este prima misiune a agenției spațiale americane de colectare a unui eșantion de pe un asteroid.

UPDATE ORA 17:53

Capsula Osiris-Rex, care a prelevat mostre de asteroizi, a aterizat în Utah cu ajutorul unei parașute.

Aceasta a aterizat cu aproximativ trei minute mai devreme decât se prevăzuse.

Este prima misiune a agenției spațiale americane de colectare a unui eșantion de pe un asteroid și prima realizată de o agenție după 2020.

Știre inițială

Misiunea NASA urmează să aterizeze în această după-amiază în SUA de pe un asteroid care, conform avertismentelor oamenilor de știință, ar putea lovi într-o zi Pământul, scrie Sky News.

Se așteaptă ca NASA să deschidă astăzi noi drumuri în cercetarea spațială cu misiunea Osiris-Rex. Agenția spațială americană va aduce acasă cea mai mare mostră de asteroid readusă vreodată pe Pământ.

Astăzi, nava spațială Osiris-Rex va elibera o capsulă care va transporta eșantionul când se va afla la 63.000 de mile de suprafața Pământului. Capsula va străpunge atmosfera terestră, călătorind cu o viteză de aproximativ 44.500 km/h. În acest ritm, compresia atmosferei terestre va produce suficientă energie pentru a învălui capsula într-o minge de foc supraîncălzită.

Capsula este programată să aterizeze într-un poligon de testare și antrenament al guvernului american, în apropiere de Salt Lake City, în Utah, la ora 17:55.

Citește și