• Capsula Osiris-Rex de la NASA, care a prelevat mostre de asteroizi, a aterizat în Utah cu ajutorul unei parașute, cu aproximativ 3 minute mai devreme decât prevăzuse.
  • Agenția spațială americană a adus acasă cea mai mare mostră de asteroid readusă vreodată pe Pământ.
  • Este prima misiune a agenției spațiale americane de colectare a unui eșantion de pe un asteroid.

UPDATE ORA 17:53

Capsula Osiris-Rex, care a prelevat mostre de asteroizi, a aterizat în Utah cu ajutorul unei parașute.

Aceasta a aterizat cu aproximativ trei minute mai devreme decât se prevăzuse.

Este prima misiune a agenției spațiale americane de colectare a unui eșantion de pe un asteroid și prima realizată de o agenție după 2020.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Știre inițială

Misiunea NASA urmează să aterizeze în această după-amiază în SUA de pe un asteroid care, conform avertismentelor oamenilor de știință, ar putea lovi într-o zi Pământul, scrie Sky News.

Se așteaptă ca NASA să deschidă astăzi noi drumuri în cercetarea spațială cu misiunea Osiris-Rex. Agenția spațială americană va aduce acasă cea mai mare mostră de asteroid readusă vreodată pe Pământ.

Astăzi, nava spațială Osiris-Rex va elibera o capsulă care va transporta eșantionul când se va afla la 63.000 de mile de suprafața Pământului. Capsula va străpunge atmosfera terestră, călătorind cu o viteză de aproximativ 44.500 km/h. În acest ritm, compresia atmosferei terestre va produce suficientă energie pentru a învălui capsula într-o minge de foc supraîncălzită.

Capsula este programată să aterizeze într-un poligon de testare și antrenament al guvernului american, în apropiere de Salt Lake City, în Utah, la ora 17:55.

Citește și