• Ministrul român de externe spune că țara face progrese în egalitatea de gen.
  • În iulie 2020. România a adoptat prima Strategie privind Femeile, Pacea și Securitatea.
  • Andreea Paul: Româncele și-au câștigat dreptul la vot abia în anul 1936 și au fost recunoscute persoane cu drepturi depline abia după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Istoria ne-a arătat cum femeile au pornit războaie, însă viitorul ne-ar putea arăta că tot ele ar urma să aducă pacea. Asta ne-a spus și ministrul român de externe, Luminița Odobescu la o reuniune ministerială pe tema „Femeile, pacea și securitatea”.

România a adoptat în 2020 prima Strategie Națională și primul Plan Național de Acțiune privind Femeile, Pacea și Securitatea.

„Româncele și-au câștigat dreptul la vot abia în anul 1936 și au fost recunoscute persoane cu drepturi depline abia după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a povestit Andreea Paul, conferențiar universitar doctor in economie și președinta Inițiativei pentru Competitivitate la Aleph News.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

„În domeniul politic, în continuare, subreprezentarea gravă de gen a femeilor în decizia publică este o realitatea a anului 2023. Abia reușim să avem o cincime din Parlamentul României la genul feminin. Guvernul arată la fel”.

Lucrurile sunt ceva mai echilibrate în zona antreprenorială. Concurența, capacitatea de a iniția o afacere și de a o conduce au reprezentat adevărate avantaje pentru femei.

„O treime dintre antreprenori sunt de genul feminin, dar asta pentru că ele au pornit la linia de start mai târziu. Ast[zi, fiecare nou-născută companie este de o distribuție perfectă de gen: el/ea”.

Citește și