• Tinerii americani sunt atrași de proprietățile imobiliare din orașele europene.
  • Chișinău este a doua destinație cea mai ieftină din Europa de Est.
  • Craiova, Sibiu și Oradea sunt orașele românești care apar în această listă.

Europa de Est poate fi o zonă atractivă de investiții pentru occidentali. Asta o confirmă Business Insinder care face o listă cu cele mai ieftine orașe din această zonă.

Cifrele arată o zonă atractivă pentru investiții, în special pentru expați. Folosind date de la Numbeo, un site de comparații privind costul traiului în marile orașe din lume, compania Money Transfers a creat o listă cu cele mai puțin orașe europene pe metru pătrat pentru expații care doresc să cumpere proprietăți. Europa de est domină lista.

Fie că este vorba de atracția aventurii, de noi oportunități de carieră, de angajări la alte companii sau de dorința de a călători, un număr tot mai mare de americani și occidentali îmbrățișează viața de expat.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?

Orașele cu cel mai mic cost de trai în Europa de Est

Cele mai rentabile țări sunt țările din sud-estul Europei. Iată cele nouă zone în care poți locui relativ ieftin, potrivit Business Insider.

Prima locație este Bitola din Macedona de Nord. Chișinău vine pe locul doi în Republica Moldova, Mostar în Bostnia Herțegovina, Plovdiv în Bulgaria și Patras în Grecia.

În top zece apar și trei orașe din România. Pe locul șase se situează Craiova, unde prețul mediu pentru un apartament de 100 de metri pătrați este cotat la 161 de mii de dolari.

Sibiul se încadrează, de asemenea, în această listă. Prețul mediu pentru un apartament este de 165 de mii de dolari pe 100 de metri pătrați și orașul este poziționat pe locul șapte.

Iar Oradea este ultimul oraș românesc care apare în această listă al locațiilor bune pentru investit în Europa de Est. Este pe locul nouă, lăudată pentru eforturi economice, culturale și se mândrește, desigur și cu o bogăție arhiecturală art noveau. Prețul mediu pentru un apartament de 100 de metri pătrați la Oradea este cotat la 178 de mii dolari.

Expații pot cumpăra proprietăți în România, iar cei care sunt din afara Uniunii Europene pot deține doar imobile, nu și terenuri.

Citește și