• AI-ul a creat noi meserii cu salarii uriașe.
  • „Prompt engineers” pot ajunge la salarii de 400 de mii de euro pe an.
  • Acest curs de 10 ore promite să ofere o introducere solidă în lumea inteligenței artificiale.

Inteligența artificială a creat job-uri foarte bine plătite, cum este cel de „Prompt Engineer”. Salariile pot ajunge și la 400 de mii de euro pe an, iar IBM te învață acum, gratuit, cum să devii expert A.I., în doar 10 ore.

IBM a lansat un program interesant de instruire în A.I., oferind acces gratuit tuturor celor interesați. Acest curs de 10 ore promite să ofere o introducere solidă în lumea inteligenței artificiale. Prin oferirea de formare gratuită, IBM își extinde influența în comunitatea de A.I. și contribuie la dezvoltarea unui grup mai mare de profesioniști calificați.

Ce subiecte acoperă programul IBM

Cursul include o gamă largă de subiecte, începând cu istoria inteligenței artificiale, procesarea limbajului natural, învățarea automată, și terminând cu etica în AI. Se pune accent pe înțelegerea practică a modului în care AI poate analiza date, recunoaște limbajul și imaginile, și cum învață folosind modele inspirate de creierul uman. De asemenea, programul abordează provocările etice ale A.I. și subliniază importanța transparenței și securității.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Participanții primesc un certificat digital de la IBM, care poate fi adăugat în CV-uri și profiluri profesionale online, cum ar fi LinkedIn. De asemenea, cursul oferă o perspectivă asupra carierei în A.I., evidențiind cererea crescută de abilități în acest domeniu și variatele oportunități de carieră disponibile.

În ultimul an, au apărut meserii precum cea de prompt engineer care ajuta clienții sa vorbească cu chatbotii. Salariile pot ajunge la 400 de mii de euro, iar profilul este variat de la lingviști, la informaticieni sau matematicieni. Experții în cibersecuritate pot câștiga între 45.000 și 165.000 de euro anual, iar în domeniul tehnologiei cloud și Big Data, profesioniștii pot ajunge la salarii de 90.000, respectiv 50.000 de euro pe an.

Citește și