• Christopher Pissarides este expert în A.I. și spune că domeniul IT va fi înlocuit de A.I.
  • A.I. gestionată responsabil poate îmbunătăți locurile de muncă și stimula creșterea economică.
  • Pissarides spune că abilități precum comunicarea și empatia nu pot fi preluate de A.I.

Raportul Forumului Economic Mondial subliniază impactul A.I. asupra viitoarelor locuri de muncă. Unii experți spun că inteligența artificială va îmbunătăți calitatea job-urilor și va stimula creșterea economică. 

David Timiș, expert A.I.: „Ce mi se pare mie că e cel mai important și ce aplic în propria mea viață e să  mă concentrez pe competențe transferabile, care de-a lungul istoriei nu au fost înlocuite de vreo tehnologie nouă care a fost inventată, pentru că nu suntem la prima revoluție industrială, competențe precum colaborarea, comunicarea, gândirea critică, creativitatea. Deși sunt acum distrase de A.I., nu vor fi în totalitate înlocuite de inteligența artificială.”

Pe de altă parte, alți experți, cum este și economistul Christopher Pissarides, spun că empatia și comunicarea nu pot fi preluate de A.I.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

AI-ul ne ajută sau ne încurcă?

Mirela Marcut, expert A.I.: „Cam tot ceea ce iese din cercetările legate de potențialul A.I. la locurile de muncă, relevă faptul că avem nevoie de acele abilități pur umane și trebuie să ne antrenăm mai mult și să ne pregătim mai mult să dezvoltăm aceste abilități: comunicarea, lucrul în echipă, creativitatea și chiar și să ne exersăm cât mai mult interacțiunile face to face, in person interactions care sunt și vor fi cerute în continuare. Chiar dacă joburile noastre vor suferi schimbări, acele abilități profund umane nu vor fi eliminate.”

Citește și