• Björn Ulvaeus de la ABBA, avertizează artiștii cu privire la impactul Inteligenței Artificiale.
  • Björn Ulvaeus spune că încă nu își explică succesul și popularitatea ABBA.
  • El consideră că o melodia cu adevărat bună poate să iasă doar din mâinile artiștilor.

Când vine vorba de Inteligența Artificială părerile sunt împărțite în industria muzicală. Dacă de cele mai multe ori taberele sunt clare, sunt și voci care susțin că este nevoie de echilibru și mai ales de …vigilență. Este și cazul unuia dintre soliștii trupei ABBA, Björn Ulvaeus.

Ce cred membrii ABBA?

Părerile sunt foarte diferite când vine vorba de influența Inteligenței Artificiale în muzică și nici nu are legătură cu vârsta. Sunt mulți artiști tineri care spun nu acestei idei. Björn Ulvaeus era în timpul unei vizite în East Yorkshire și acolo a avut o mică discuție cu reporterii BBC.

El spune da, Inteligența Artificială are un potențial fantastic pentru industria muzicală. Dar nu trebuie să lași A.I.-ul să-ți facă de cap, ultimul touch trebuie să-l aibă omul.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Și aici se referă la aplicații precum Suno care efectiv îți face o piesă de la zero – cu versuri, linie melodică, în doar câteva secunde. Imaginează-ți că poți face până la 100 de piese pe zi.

Mulți artiști consacrați se opun folosirii Inteligenței Artificiale în muzică și au semnat o petiție. Printre acestea se află Katy Perry, Billie Eilish și Miranda Lambert. Iar din garda veche, Bon Jovi, Stevie Wonder sau Elvis Costello au semnat petiția.

A.I.-ul este de mare ajutor, mai ales pentru cei care sunt la început de drum în acest domeniu. MuseNet, creat de OpenAI, este o rețea neuronală care poate genera compoziții de 4 minute cu 10 instrumente diferite.

Citește și