• SpaceX a lansat șase sateliți noi săptămâna trecută.
  • Starlink vrea să aducă servicii direct prin satelit din acest an.
  • În 2025, Starlink vrea să adauge servicii de voce și date mobile.
  • Tehnologia „direct prin satelit” este foarte căutată de consumatori.

Apasă „X” să deschizi mesajul. La o săptămână de la lansarea a șase noi tipuri de sateliți, SpaceX a anunțat miercuri că a trimis cu succes mesaje text prin rețeaua T-Mobile, anunță CNBC.

Compania lui Elon Musk plănuiește să aducă pe piață serviciul celular de conectare directă la satelit, sau D2D, chiar de anul acesta, iar în 2025 să adauge servicii de voce și date. Serviciile de conectare direct la satelit vin în urma interesului exprimat de cei 2,3 milioane de clienți Starlink din întreaga lume pentru această tehnologie nouă.

Mulți producători de smartphone-uri, furnizori de servicii și companii de satelit – precum Apple și Qualcomm – s-au unit să lanseze astfel de servicii.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Compania a declarat că a efectuat luni demonstrația de trimitere de mesaje text – în care SpaceX a trimis și a primit primele noastre mesaje text către și de la telefoane mobile nemodificate de la sol către noii noștri sateliți din spațiu” – și a declarat că testul validează” faptul că sistemul funcționează”. Compania a declarat că există o cerere incredibilă și un interes ridicat” pentru adăugarea de capabilități D2D la rețeaua sa Starlink, menționând parteneriatele sale cu operatorii de telefonie mobilă, inclusiv T-Mobile, Rogers din Canada, Optus din Australia și KDDI din Japonia.

SpaceX intenționează să înceapă să ofere servicii de text D2D în acest an și se așteaptă să se extindă cu servicii de voce, date și internetul lucrurilor în 2025. Până în prezent, compania a dezvoltat serviciul de internet Starlink până la o rețea de peste 5.000 de sateliți pe orbită, care se mândrește cu peste 2,3 milioane de clienți din întreaga lume.

Citește și