• Apple brevetează un model de căști Dual Speaker, cu două funcții, ascultare privată și publică.
  • Sunetul va fi emis în exterior printr-o „țeavă de eșapament”, deci căștile nu vor trebui scoase pentru a le folosi în modul public.
  • Folosind inteligența artificială, căștile vor observa dacă mediul este liniștit, de exemplu bibliotecă.

Dacă te deranjau cei care ascultau muzica la maxim în căști, Apple te va deranja și mai mult. Compania a brevetat un model de căști care pot funcționa și ca difuzoare externe.

Din documentația depusă pentru brevetare, aceste căști ar funcționa ca o cutie amplasată pe urechea persoanei care le folosește. Apple susține că avantajul este reprezentat de faptul că, pe de o parte putem folosi acest dispozitiv ca niște căști tradiționale cu sunetul transmis direct în ureche, iar pe de altă parte, pot fi folosite și cu sunet în exterior. Acest lucru s-ar realiza printr-o țeavă de eșapament.

Dacă ești într-un spațiu liniștit, cum ar fi biblioteca, spitalul, dispozitivul echipat cu o tehnologie de inteligență artificială ar observa că ești într-un astfel de spațiu ar închide automat această funcție care eliberează sunetul în exterior. Apple nu a specificat de ce ar fi nevoie de această funcție pentru sunet în exterior pentru o cască proiectată pentru ascultarea muzicii în privat. Dacă această tehnologie este brevetată, nu înseamnă că Apple va și produce aceste noi căști.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: