• Apple Car se lansează cel devreme în 2028, după o amânare cauzată de simplificarea designului..
  • Apple Car schimbă planul cu un model cu funcții limitate și renunță la autonomie completă.
  • Apple a investit mult în proiectul Titan pentru a readapta strategiile ca să rămână competitivă.

Data lansării Apple Car se amână din nou. Potrivit Bloomberg, Apple anunță și schimbări de strategie. Practic, își simplifică planurile pentru mașinile electrice.

Când lansează Apple proiectul de mașini electrice?

Potrivit Bloomberg, cel mai devreme, în 2028. Compania a luat decizia de a simplifica designul mașinii, ceea ce a dus la o întârziere a datei de lansare. Această mutare este o schimbare notabilă față de planurile anterioare ale Apple, care vizau inițial un vehicul parțial autonom, fără pedale sau volan. Decizia de a amâna lansarea vine după mai mulți ani de eforturi și investiții în proiectul sub numele de cod Titan. Apple a alocat sute de milioane de dolari anual pentru dezvoltarea mașinii, însă a fost marcat de schimbări în echipă, întârzieri și ajustări ale strategiei.

Totuși, intenția de a intra în competiția mașinilor electrice rămâne, iar noile planuri vizează un vehicul cu caracteristici mai limitate. Apple Car este conceput acum să opereze cu un sistem de „Level 2+” și oferă funcții precum centrarea autonomă a benzii de rulare și controlul adaptiv al vitezei. O schimbare semnificativă față de planurile inițiale de a dezvolta o tehnologie de „Level 4”, care ar fi permis mașinei să conducă autonom în circumstanțe limitate. CEO-ul Tim Cook și șeful proiectului Kevin Lynch, au fost presați să reevalueze și să adapteze proiectul pe parcursul anului 2023. Chiar dacă Apple își propune să simplifice designul, concurența în industria auto, alimentată de evoluțiile tehnologice și de schimbările în reglementările referitoare la mașini autonome, rămâne intensă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Citește și