• Nu există indicii despre intenția Parlamentului ungar de a vota aderarea Suediei în NATO.
  • Parlamentul ungar nu a reușit să voteze din luna iulie 2022.
  • Din 364 de membri care au votat, 287 au fost pentru, în timp ce 55 au fost împotrivă.

Parlamentul turc a ratificat aderarea Suediei la NATO, după mai bine de un an de întârzieri care au perturbat eforturile occidentale de a arăta fermitate în fața războiului Rusiei în Ucraina. Parlamentarii au votat cu 287 la 55 în favoarea cererii națiunii nordice de a deveni cel de-al 32-lea membru al alianței conduse de SUA, lăsând Ungaria, membră NATO, ultimul obstacol în procesul de aderare.

Care a fost jocul Turciei în întârzierea ratificării intrării Suediei în NATO?

„Pe lângă jocul dublu al Turciei, trebuie subliniat că Rusia a vrut ca Suedia și Finlanda să adopte măsuri mai dure cu privire la gupurile pe care Turcia le consideră teroriste. Ce a obținut Turcia din aceste negocieri, a fost reluarea anumitor exporturi de armament către Turcia. În special semnarea contractului pentru F16 cu SUA”, a declarat Alex Georgescu, analist în securitate internațională, pentru Aleph News.

Ce câștigă NATO din integrarea Suediei în Alianță?

„Atât Suedia, cât și Finlanda sunt țări foarte avansate din punct de vedere tehnologic și cu armate bine finanțate. Finlanda și Suedia au capacități importante în foarte multe domenii, inclusiv cel spațial. Au o poziție strategică, la Marea Baltică, ceea ce permite ca aceasta să devină o Mare NATO. Astfel, Rusia nu va mai avea libertate de mișcare”, a adăugat acesta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și