• Time Out a realizat un sondaj pe 20.000 de turiști din toată lumea.
  • Time Out a desemnat New York City drept cel mai bun oraș pentru 2024.
  • Pe locul doi pe lista Time Out se află Cape Town, Africa de Sud.

Time Out a desemnat New York City drept cel mai bun oraș pentru 2024. Și nu e de mirare – New York e orașul în care trăiește personajul tău preferat din toate show-urile și filmele, inspirația din spatele nenumăratelor melodii și opere de artă – și una dintre cele mai faimoase destinații din toată lumea, scrie CNN.

Time Out a realizat un sondaj pe 20.000 de turiști din toată lumea, alături de o rețea de scriitori globali și editori, pentru a realiza topul celor mai bune orașe din lume.

Au fost luați în considerare factori precum mâncarea, arhitectura și evenimentele culturale.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Scopul, spune Time Out, este de a furniza inspirație pentru turiștii din toată lumea și totodată de a oferi o perspectivă asupra vieții la oraș.

Nenumăratele muzee și teatre au fost numite de Time Out drept motive pentru care orașul american a câștigat primul loc. Reputația globală a orașului New York a jucat, de asemenea, un rol important – orașul a fost clasat drept locul în care cei mai mulți oameni din întreaga lume și-ar dori să se mute.

Un oraș al contrastelor

Pe locul doi pe lista Time Out se află Cape Town, Africa de Sud, un oraș pe care fiecare respondent la sondaj l-a numit drept „frumos”, datorită combinației sale uimitoare de mare, peisaj urban și împrejurimile muntoase spectaculoase.

Time Out a menționat în mod special ofertele culturale din Cape Town – de la serile de muzeu din lunile de vară până la ofertele de teatru și comedie la Theatre on the Bay, precum și noul Time Out Market Cape Town.

Katy Scott, care a crescut în Cape Town și acum locuiește în Franța, a declarat pentru CNN Travel că îl consideră „poate cel mai nepretențios oraș de coastă din lume”, lăudând oportunitățile de a ieși în natură, dar și „cel mai bine cotat” la capitolul restaurante, vinuri și viața de noapte.

Dar Scott subliniază, de asemenea, „că aceste lucruri nu sunt accesibile pentru majoritatea cetățenilor”.

„Africa de Sud poate sărbătorește 30 de ani de democrație, dar inegalitatea în orașe precum Cape Town este mai puternică ca niciodată”, spune Scott.

Din acest motiv, Scott sfătuiește turiștii care vor „să înțeleagă cu adevărat orașul și oamenii săi”, „să iasă din balonul turistic și să facă o excursie la Robben Island sau la muzeul District Six” – ambele locuri recomandate de Time Out pentru că se pliază istoriei apartheidului Africii de Sud.

„Ambele locuri oferă perspective unice și puternice asupra istoriei Africii de Sud”, spune Scott.

În primele 5 din topul Time Out se numără Berlin, Germania (lăudat pentru scena animată de viață de noapte), Londra, Marea Britanie (lăudată pentru pub-urile sale „legendare” și pentru muzeele și galeriile gratuite) și Madrid, Spania pentru mesele și băuturile excepționale.

Orașele mai mici din top 10 includ Liverpool, Marea Britanie (pe locul 7) și Porto, Portugalia (pe locul 10). În special, Porto a fost numit de respondenții la sondajul Time Out drept un oraș grozav pentru „romantism”.

Editorul de călătorii de la Time Out, Grace Beard, a spus că ceea ce au în comun toate orașele de pe listă este „spiritul lor comunitar puternic și o atmosferă incontestabilă”.

Cele mai bune 10 orașe din topul Time Out

1. New York City, USA

2. Cape Town, South Africa

3. Berlin, Germany

4. London, UK

5. Madrid, Spain

6. Mexico City, Mexico

7. Liverpool, UK

8. Tokyo, Japan

9. Rome, Italy

10. Porto, Portugal

Citește și