• Capsula SpaceX Dragon a ajuns cu succes pe Stația Spațială Internațională
  • Este prima misiune completă cu echipaj uman pentru SpaceX Dragon
  • Prin misiunea de acum se confirmă succesul programului comercial al NASA
  • SpaceX și Elon Musk sunt partenerii NASA în noua eră a explorării spațiale

A avut loc ceremonia de primire pentru cei patru astronauți care au venit cu capsula SpaceX Dragon. Ei au intrat pe Stația Spațială Internațională, care le va fi casă pentru următoarele șase luni. Ei au fost întâmpinați de echipajul care erau deja acolo, doi ruși și o americancă. Astronauții au ținut și o scurtă conferință de presă.

Naveta creată de firma lui Elon Musk a ajuns cu succes la destinație în această dimineață după un zbor de 27 de ore în jurul Pământului. Urmărește un moment istoric – confirmarea privatizării explorării cosmosului, domeniu până acum rezervat doar țărilor cu bugete mari. SpaceX este prima companie care îndeplinește cu succes o misiune spațială cu echipaj uman.

Îți amintesc că în mai anul acesta a fost făcut ultimul test, când doi astronauți au ajuns pe Stația Spațială Internațională cu o capsulă SpaceX. Iar acum vedem ce poate cu adevărat Dragonul spațial al lui Elon Musk, adică să ducă pe orbită patru oameni în același timp. De data aceasta, este vorba de trei americani și un japonez.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Acum putem spune că America is back. Din 2011, când a fost scoasă la pensie naveta spațială, NASA a trebuit să urce în taxiul rusesc Soyuz de fiecare dată când voia să trimită echipaj pe Stația Spațială Internațională. Roscosmos a câștigat sute de milioane de dolari din această afacere care a durat nouă ani. Dar prestigiul Statelor Unite avea de suferit, mai ales că drumul către spațiu trecea prin curtea adversarilor.

De când a venit Donald Trump la putere, NASA a fost reenergizată și a fost făcută „great again”. Dar guvernul american nu a fost singur, ci a avut sprijinul mediului privat american. În special a SpaceX și a lui Elon Musk. NASA are ca obiectiv revenirea pe Lună până în 2024. Iar Musk se ocupă de următoarea etapă majoră a explorărilor spațiale – punerea unui echipaj uman pe Marte și colonizarea planetei roșii.