• Google a anunțat noi instrumente de inteligență artificială pentru actualul său motor de căutare.
  • OpenAI a anunțat recent un nivel de abonament pentru a completa accesul gratuit.
  • Sundar Pichai a declarat că oamenii folosesc căutarea Google pentru a pune întrebări mai nuanțate decât până acum.

Google lansează un robot de chat bazat pe inteligență artificială (AI) numit Bard pentru a rivaliza cu ChatGPT. Bard va fi folosit de un grup de testeri înainte de a fi lansat pentru public în următoarele săptămâni, a declarat firma.

Bard este construit pe modelul de limbaj mare existent al Google, Lamda, pe care un inginer l-a descris ca fiind atât de asemănător cu cel uman în răspunsurile sale încât a crezut că este sensibil. Gigantul tehnologic a anunțat, de asemenea, noi instrumente de inteligență artificială pentru actualul său motor de căutare.

Chatbots AI sunt concepute pentru a răspunde la întrebări și a găsi informații. ChatGPT este cel mai cunoscut exemplu. Aceștia folosesc ceea ce se află pe internet ca pe o bază de date enormă de cunoștințe, deși există îngrijorări că aceasta poate include și materiale ofensatoare și dezinformări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bard caută să combine amploarea cunoștințelor din lume cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor noastre lingvistice de mari dimensiuni”, a scris șeful Google, Sundar Pichai, pe un blog.

Domnul Pichai a subliniat că dorește ca serviciile de inteligență artificială ale Google să fie „îndrăznețe și responsabile”, dar nu a detaliat modul în care Bard va fi împiedicat să partajeze conținut dăunător sau abuziv.

Platforma va funcționa inițial pe o versiune ușoară” a Lamda, care necesită mai puțină energie, astfel încât mai multe persoane să o poată folosi în același timp, a spus el. Anunțul Google vine în urma speculațiilor ample potrivit cărora Microsoft este pe cale să aducă chatbotul de inteligență artificială ChatGPT pe motorul său de căutare Bing, în urma unei investiții de mai multe miliarde de dolari în firma care l-a creat, OpenAI.

ChatGPT poate răspunde la întrebări și poate efectua cereri sub formă de text, pe baza informațiilor de pe internet, așa cum era în 2021. Poate genera discursuri, cântece, texte de marketing, articole de știri și eseuri pentru studenți.

În prezent, utilizarea sa este gratuită pentru oameni, deși costă firma bani de fiecare dată când cineva o face. OpenAI a anunțat recent un nivel de abonament pentru a completa accesul gratuit.