• Apple a lansat pe 22 septembrie noua serie iPhone 15 în România.
  • Principalele schimbări sunt: USB Type-C, fotografii cu 24MP și carcasă de titan.
  • Fiecare fotografie unește o poză la rezoluție 48MP și una de 12MP și astfel fișierul final este de 24MP.

USB Type-C, carcasă de titan și cameră superioară. Sunt cele trei mari schimbări cu care se laudă noile modele Pro din seria iPhone 15. Pe acestea a pus lupa Apple, însă când vine vorba despre iPhone 15 Pro sunt mult mai multe noutăți decât pare la prima vedere.

De la distanță, nu vezi foarte multe diferențe față de generația precedentă. Da, trecerea la USB tip C este o schimbare majoră, însă momentan nu vorbim de încărcare rapidă sau folosirea telefonului pentru un display extern, precum DeX-ul de la Samsung. Însă e extrem de util să ai un cablu pentru toate device-urile. Carcasa de titan face telefonul mult mai ușor să se simte acest lucru: a fost un mic șoc când am revenit la telefonul meu mult mai greu. Procesorul este însă marea diferență, fiind un telefon extrem de rapid indiferent de ce faci. Ecranul cu rata de refresh variabilă amplifică această senzație, de viteză. La 15 Pro bateria nu este una wow, însă reușește să ducă o zi întreagă cu folosire intensă, cu AirPods-uri și Apple Watch conectate încontinuu.

Apple a făcut un lucru foarte inteligent grație procesorului rapid: fiecare fotografie unește o poză la rezoluție 48MP și una de 12MP și astfel fișierul final este de 24MP. Iar imaginile sunt mult mai clare, mai reușite ca până acum. Iar acest lucru permite și folosirea a 7 distanțe focale, deși vorbim doar de 3 senzori. Video-ul de acțiune este la fel de bun, iar fotografiile pe timp de noapte sunt excelente. Marele plus pentru pasionații de video este posibilitatea de a filma în formatul LOG, ceea ce înseamnă că poți face tu colorizarea tu, mai târziu. Hai să-ți arăt cum este o filmare din telefon și cum arată filmarea LOG după ce trece pe la montaj.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Citește și