• Apple nu a anunțat public proiectele sale automobilistice.
  • Mașina de la Apple va fi doar parțial autonomă și vei putea să vezi filme.
  • Costul ar putea fi mai mic de 120 de mii de dolari.

Apple continuă să lucreze discret la propria mașină electrică. Proiectul este încă în derulare, dar costul ar putea fi mai mic de 120 de mii de dolari și va face concurență opțiunilor similare de la BMW și Tesla, relatează news.com.au.

Planul există pe vremea lui Steve Jobs, în 2008. Apple chiar i-a curtat pe foștii angajați Tesla pentru dezvoltarea mașinii sale, Elon Musk mergând până la punctul de a spune: „Întotdeauna îl numim în glumă pe Apple „Cimitirul Tesla”. Dacă nu ajungi la Tesla, mergi să lucrezi la Apple”.

Apple nu și-a anunțat niciodată public planurile pentru automobile și, opt ani mai târziu, faptele sunt rare. Dar sunt câteva detalii concrete care au apărut în acest timp care ajută la pictarea imaginii a ceea ce va fi mașina Apple. Primul este că nu va mai fi pe deplin autonom.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Cum va arăta Apple Car

Totuși, pentru lansarea inițială a mașinii, aceasta va fi parțial autonomă, având în schimb un scaun de conducere tradițional, volan și pedale. Ideea este că poți urmări un film pe interfața sa, probabil mare, ecranată, în timp ce mașina te conduce pe autostradă, dar poți prelua rapid sarcinile atunci când te apropii de un oraș sau oraș. Acest lucru înseamnă că Apple Car va fi mai puțin revelatoare, plasându-l mai în concordanță cu ceea ce există deja de la cei ca Tesla și co. Tim Cook a confirmat încă din 2017 că Apple lucrează la „sisteme autonome” în spatele mașinilor fără șofer, așa că aceasta este în mod clar o lovitură pentru ceea ce au sperat inițial să lanseze.

Cât va costa Apple Car

Această reducere se leagă de următorul punct. Apple a plănuit inițial să vândă mașina pentru aproximativ 120.000 de dolari, dar potrivit surselor Bloomberg, ținta este acum sub 100.000 de dolari. Acești 20.000 de dolari nu-i vor afecta probabil pe cei de pe piață pentru unul, dar îi plasează în vizorul unui Tesla Model S bine echipat, un Mercedes EQC și, la vârf, un BMW i7.

Citește și