Ce trenduri tech urmărești în 2024? Topul realizat de CNET

De la computerele cuantice la implanturile cerebrale, multe companii fac progrese în domenii care până acum erau considerate science-fiction. Iată trei tendințe tehnologice viitoare pe care echipa video a CNET le va urmări în 2024: calculatoare cuantice, vehicule electrice și interfețe creier-computer.

Calculatoarele cuantice

În noiembrie, IBM a prezentat sistemul Quantum System Two. Cu o lățime de 22 de metri și o înălțime de 12 metri, aceste unități de calcul modulare pot fi conectate între ele pentru a le amplifica puterea.

Vehiculele electrice

O altă tendință care trebuie urmărită este gama variată de noi vehicule electrice care acoperă pământul, aerul și marea. Am asistat la dezvoltarea de avioane personale eVTOL, precum Jetson One; camioane electrice precum cele dezvoltate de Tesla și Einride; bărci electrice precum Arc One; și scutere electrice precum Honda Motocompacto.

Interfețele creier-computer

Nu în ultimul rând, vom urmări interfețele creier-computer. Echipa video a CNET a vizitat anul acesta sediul Synchron pentru a obține o demonstrație a stentrodului companiei, un dispozitiv care poate fi introdus prin cateter, o colind necesitatea unei operații deschise pe creier.

Citește și

Exit mobile version