• Din cauza pandemiei, copiii duc lipsă de socializare și joc colectiv
  • Aplicațiile educative pentru telefon pot ajuta părinții în această situație
  • Exerciții pentru empatie sau de respirație pot ajuta copilul

Închiderea școlilor a afectat și părintele și copilul. Cei mai mici înțeleg greu de ce trebuie să stea numai în casă. De ce nu se pot întâlni cu prietenii ca înainte. De ce mama și tata sunt acasă, dar nu îi bagă în seamă și stau cu ochii în laptopuri.

Pentru explicații, poți să apelezi la aplicații educative. Universitatea California a creat Ok Play, care ajută copilul să își controleze emoțiile și să socializeze. Mightier a fost lansată de Havard și monitorizează pulsul, ca să îți arate când crește nivelul stresului. Cu Generation Mindful, înveți să aplici disciplina prin recompense, nu prin pedepse. Acum ești în fața unei dileme: ceri ajutorul tehnologiei sau lași copilul să se descurce singur. Claudia recunoaște că este greu.

Claudia Ion, părinte: „Timpul de joacă afară e limitat, timpul de socializare este aproape inexistent. Trebuia să-i găsim alte metode de a o ține ocupată. A stat mai mult pe tabletă. Peste tot trebuie să existe o limită. Nu poți să lași copilul să se joace 8 ore pe zi.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN