• Un utilizator a vorbit despre albume de jazz pe care să le asculte pe vinil.
  • Răspunsul său a degenerat în a striga „Happy listening!” la utilizator și în a vorbi prostii.
  • Alții au constatat că punând întrebări simple – cum ar fi „Ce este un computer?” – generau paragrafe de prostii.

ChatGPT pare să se fi stricat, oferindu-le utilizatorilor răspunsuri incoerente. În ultimele ore, instrumentul de inteligență artificială pare să răspundă la interogări cu mesaje lungi și fără sens, vorbind spaniola fără a fi solicitat – și, de asemenea, îi îngrijorează pe utilizatori, sugerând că se află în cameră cu ei, scrie The Independent.

Creatorii săi au declarat că sunt conștienți de problemă și că monitorizează situația.

Într-un exemplu, împărtășit pe Reddit, un utilizator a vorbit despre albume de jazz pe care să le asculte pe vinil. Răspunsul său a degenerat în a striga „Happy listening!” la utilizator și în a vorbi prostii. Alții au constatat că punând întrebări simple – cum ar fi „Ce este un computer?” – generau paragrafe de prostii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Într-un alt exemplu, ChatGPT a scris baliverne atunci când a fost întrebat cum să facă roșii uscate. Unul dintre pași le-a spus utilizatorilor să „utilizeze ca iubit”: „Renunță la noua bucată de fructe în bucătăria ta iubită”, i-a sfătuit ChatGPT pe oameni.

Alții au constatat că sistemul părea să piardă controlul asupra limbilor pe care le vorbește. Unii au constatat că ChatGPT părea să amestece cuvinte spaniole cu cele englezești, să folosească latina – sau să inventeze aparent cuvinte care păreau a fi din altă limbă, dar care, de fapt, nu aveau sens.

Unii utilizatori au spus chiar că răspunsurile păreau să fi devenit îngrijorătoare. Solicitând ajutor pentru o problemă de codificare, ChatGPT a scris un răspuns lung, incoerent și în mare parte lipsit de sens, care includea fraza „Să păstrăm linia ca și cum AI ar fi în cameră”.

Citește și: