• ChatGPT de la OpenAI este un chatbot din ce în ce mai popular.
  • OpenAI introduce acum plugin-uri pentru ChatGPT, inclusiv unele care îi oferă chatbotului acces la date web.
  • Plugin-urile din ChatGPT sunt în prezent limitate.

ChatGPT de la OpenAI este un chatbot din ce în ce mai popular, însă fără cunoașterea evenimentelor mondiale recente, utilitatea sa a fost limitată. OpenAI introduce acum plugin-uri pentru ChatGPT, inclusiv unele care îi oferă acces la date web, scrie How-To Geek.

ChatGPT nu are capacitatea de a căuta informații pe internet, lucru pe care Microsoft l-a abordat parțial cu Bing Chat (bazat pe aceeași tehnologie OpenAI). Soluția OpenAI este o nouă funcție de plugin-uri, care permite altor dezvoltatori să creeze suplimente pentru ChatGPT care pot fi activate sau dezactivate în funcție de necesități. Multe dintre acestea se conectează la servicii web.

Primul val de plugin-uri de la terți funcționează parțial ca Amazon Alexa Skills. Există un plugin Expedia pentru gestionarea planurilor de călătorie, un plugin Instacart pentru comenzi de la magazinele alimentare și un plugin OpenTable pentru căutări de restaurante. Cu toate acestea, OpenAI are și două plugin-uri proprii: un browser web și un interpretor de cod. Plugin-ul de browser poate efectua căutări web și poate cita sursele în răspunsuri, exact ca Bing. OpenAI spune chiar că folosește API-ul de căutare al Bing.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Declarația OpenAI

OpenAI a declarat într-o postare pe blog: „Am creat un plugin de navigare web care oferă unui model de limbaj acces la un browser web, designul său acordând prioritate atât siguranței, cât și funcționării ca un bun cetățean al web-ului. Browserul web bazat pe text al plugin-ului este limitat la efectuarea de cereri GET, ceea ce reduce, dar nu elimină anumite clase de riscuri de siguranță. Acest lucru face ca pluginul de navigare să fie util pentru a prelua informații, dar exclude operațiunile «tranzacționale», cum ar fi trimiterea de formulare, care au o suprafață mai mare pentru probleme de securitate și siguranță.”

Funcționalitatea de navigare pe internet pare apropiată de Bing Chat, ceea ce este mai bine, dar tot nu este grozav. Bing încă nu este grozav la sortarea datelor sau la a ști când o sursă este prea depășită pentru a fi utilă, sau alte probleme similare.

Plugin-urile din ChatGPT sunt în prezent limitate la „un număr mic de dezvoltatori și utilizatori ChatGPT Plus”, iar acestea vor fi lansate pe scară mai largă pe măsură ce unele dintre bug-uri vor fi rezolvate.

Citește și

Elon Musk spune că George Soros „urăște umanitatea” și că îi amintește de Magneto, mutantul „X-Men”

FOTO. Suma pentru care s-a vândut o copie rară a unui album The Beatles

Johnny Depp a fost aplaudat timp de 7 minute pentru filmul de revenire „Jeanne du Barry” la Cannes