• Nio, cu sediul în Shanghai, susține că bateria de următoarea generație va intra în producție de masă în aprilie 2024.
  • Bateria oferă o autonomie mai mare decât orice altă mașină electrică sau alimentată cu combustibil de pe piață.
  • Un mecanism unic încorporat în vehicul înseamnă că o baterie goală poate fi schimbată cu o baterie complet încărcată în mai puțin de trei minute.

Un producător de mașini electrice din China a demonstrat că o nouă baterie poate să alimenteze un vehicul pentru mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare, anunță The Independent.

Nio, cu sediul în Shanghai, susține că bateria de următoarea generație va intra în producție de masă în aprilie 2024, oferind o autonomie mai mare decât orice altă mașină electrică sau alimentată cu combustibil de pe piață.

Directorul executiv al Nio, William Li, a condus vehiculul complet electric ET7 1.044 km în timpul unui stream live de 14 ore, care a văzut mașina călătorind duminică din provincia Zhejiang în provincia Fujian cu o viteză medie de 84 km/h. Un test separat al bateriei inovatoare a văzut-o să acopere 1.145 km, însă aceasta nu a fost difuzată.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

„Finalizarea acestei provocări de anduranță demonstrează puterea produsului a pachetului de baterii de rezistență ultra-lungă de 150 kWh”, a scris Li într-o postare pe site-ul chinezesc de socializare Weibo.

„Această baterie este în prezent acumulatorul cu cea mai mare densitate de energie în producția de masă din lume și are performanțe excelente de siguranță. Mai important, toate modelele comercializate pot fi actualizate în mod flexibil la baterii de 150 kWh prin sistemul de schimb de baterii Nio.”

Nio adoptă o abordare neortodoxă în ceea ce privește încărcarea vehiculelor, favorizând un sistem de schimbare a bateriei în loc să conecteze mașina la o priză și să aștepte ca bateria să se reîncarce.

Un mecanism unic încorporat în vehicul înseamnă că o baterie goală poate fi schimbată cu o baterie complet încărcată în mai puțin de trei minute – aproximativ cât timp este nevoie pentru a umple un vehicul alimentat cu combustibil. Clienții pot cumpăra un vehicul fără baterie și apoi pot plăti o taxă lunară de abonament pentru a utiliza bateriile în rețeaua Nio.

Citește și