• Genecis Bioindustries transformă deșeurile organice în plastic compostabil prin bacterii.
  • Compania din Toronto a strâns 17 milioane de dolari de la Amazon și Khosla Ventures.
  • Compania creează produse eco-friendly, precum ustensile de unică folosință și ambalaje.

Yu, om de știință, a înființat o companie care transformă deșeurile organice în plastic compostabil.
Ea folosește bacterii pentru a transforma carbonii găsiți în deșeurile alimentare în materiale plastice prietenoase cu pământul, potrivit Forbes.

„La Genecis Bio, noi luăm deșeuri organice, de toate formele, deșeuri alimentare sau deșeuri industriale și le transformăm în plastic compostabil”, a declarat Luna Yu, fondator Genecis.

„În timpul programului meu de masterat de la Universitatea din Toronto, am avut ocazia să vizitez o instalație de biogaz în care deșeurile alimentare sunt transformate în biogaz, iar apoi mi-am dat seama foarte repede că, pe parcursul întregului proces, din deșeurile alimentare se pot obține acești carboni foarte buni care pot fi, de asemenea, hrăniți cu bacterii mult mai eficiente pentru a obține în schimb produse cu o valoare mai mare”, a adăugat ea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Genecis Bioindustries a strâns 17 milioane de dolari

Genecis Bioindustries, cu sediul în Toronto, a strâns 17 milioane de dolari de la Amazon și Khosla Ventures pentru a transforma deșeurile organice în produse, inclusiv ustensile de unică folosință, îmbrăcăminte, ambalaje și instrumente medicale.

„Am crescut în China, într-unul dintre cele mai poluate orașe, așa că am văzut peste tot poluarea, așa că m-am gândit că trebuie să putem face ceva pentru a ajuta la reducerea acestei probleme”, a explicat Yu.

„Cu ajutorul acestei tehnologii, luăm, practic, deșeuri organice care, altfel, ar ajunge în depozitele de deșeuri. Acestea eliberează de fapt aproximativ 7% din emisiile de gaze cu efect de seră pe măsură ce se degradează, așa că, în esență, prin deturnarea acestui flux de la depozitele de deșeuri și prin transformarea lor în materiale plastice compostabile, putem compensa o cantitate uriașă de emisii de carbon”, a continuat ea.

Citește și