• Chatboții cu inteligența artificială au deschis o mulțime de oportunități noi.
  • Acum, roboții pot fi controlați mult mai ușor.
  • Echipa DeepMind s-a inspirat din felul în care comunici cu chatboții precum ChatGPT sau Bard pentru a controla un robot.

Chatboții cu inteligența artificială au deschis o mulțime de oportunități noi, inclusiv una prin care roboții pot fi controlați mult mai ușor. La fel ca atunci când ai o conversație cu chatbot. Asta concluzionează DeepMind într-o nouă lucrare.

Lucrarea se numește RT-2: Vision-Language-Action Models Transfer Web Knowledge to Robotic Control. O denumire destul de lungă care explică însă toată ideea. Anume că echipa DeepMind s-a inspirat din felul în care comunici cu chatboții precum ChatGPT sau Bard pentru a controla un robot. RT-2 este a doua versiune a robotului dezvoltat de DeepMind pe care au testat această teorie, ca robotul să primească instrucțiuni scrise ca într-o conversație, iar răspunsul lui să fie reprezentat de o acțiune pe care o întreprinde.

De exemplu: dacă are în față mai multe obiecte și i se cere să-l ridice pe cel care este diferit, va face asta. Astfel, robotul va putea să generalizeze o varietate de situații reale care necesită logică, înțelegere a simbolurilor și recunoaștere a unor obiecte, lucruri care până acum erau doar la îndemâna noastră.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: