• Aplicațiile cloud eficiente permit întreprinderilor mai mici să aibă la îndemână o tehnologie eficientă.
  • Tehnologia cloud contribuie cu doar 2% din producția mondială de cercetare.
  • Cloud computing are potențialul de a stimula dezvoltarea economică.

Continentul african reprezintă 60 % din terenurile arabile ale lumii și 30 % din rezervele minerale ale planetei, ceea ce îl face un continent bogat din multe puncte de vedere. Cu toate acestea, contribuie cu doar 2% din producția mondială de cercetare și este în urmă în mai multe sectoare tehnologice cheie. Pentru ca acest continent să își atingă potențialul și să scape de modelul de dezvoltare colonială nesustenabilă a extracției de resurse, este esențial să se investească în competențe digitale. În anumite domenii, continentul se descurcă destul de bine în această privință.

De exemplu, rata de penetrare a telefoniei mobile crește vertiginos – se așteaptă ca 615 milioane de utilizatori din Africa Subsahariană să se aboneze la servicii mobile până în 2025.

Cloud computing are potențialul de a stimula dezvoltarea economică. Nu numai că îmbunătățește productivitatea mobilă și volumul mare de date, dar permite întreprinderilor mici să se extindă fără o investiție mare de capital – un posibil avantaj pentru IMM-urile care reprezintă 98% din forța de afaceri din Africa de Sud, de exemplu.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Aplicațiile cloud eficiente permit întreprinderilor mai mici să aibă la îndemână aceeași tehnologie pentru care marile corporații plătesc milioane de euro – la o scară și cu un buget care să se potrivească nevoilor lor. Aceasta reduce semnificativ costurile inițiale ale infrastructurii TIC, diminuează povara întreținerii IT și permite actualizări mai eficiente. De asemenea, asigură o securitate rentabilă și îmbunătățește capacitățile de lucru la distanță.

În esență, cloud-ul permite întreprinderilor să închirieze infrastructura, astfel încât hardware-ul tehnic să fie întotdeauna la cel mai înalt standard, să existe un timp de funcționare garantat pentru disponibilitatea sistemului, iar extinderea devine la fel de simplă ca și închirierea unei puteri de procesare și de stocare mai mari. Extinderea transfrontalieră este, de asemenea, mult mai simplă, deoarece elimină costurile și complexitatea înființării unei noi infrastructuri în altă parte.

Potrivit unui document al Fondului Monetar Internațional, perspectivele de creștere ale IMM-urilor pot fi stimulate în mod semnificativ de tehnologiile digitale, cum ar fi cloud-ul. Intrarea în mediul online permite IMM-urilor să ajungă la noi clienți și piețe la costuri reduse și să reducă costurile de comunicare. (Tehnologia precum cloud computing) îmbunătățește eficiența, reduce cheltuielile de capital și costurile operaționale și accelerează tranzacțiile transfrontaliere – (ajutând) firmele să se extindă mai rapid, sporind ocuparea forței de muncă și stimulând creșterea producției, spun cercetătorii.