• Sfaturile de la Apple NU implică utilizarea modului de economisire a bateriei.
  • Recomandările funcționează indiferent de modelul de iPhone pe care îl ai.
  • ,,Există două moduri simple prin care puteți păstra durata de viață a bateriei — indiferent de modul în care vă folosiți dispozitivul: reglați luminozitatea ecranului și utilizați Wi-Fi”

Nimic nu activează mai repede starea de anxietate decât mesajul „Low Battery”, pe care telefonul tău îl poate afișa atunci când ai cea mai mare nevoie de el.

Smartphone-urile au evoluat enorm de când Steve Jobs a introdus pentru prima dată iPhone-ul în 2007, dar durata de viață a bateriei rămâne încă un punct slab, aproape două decenii mai târziu, scrie Dailymail.

Cum poți beneficia mai mult timp de viața bateriei unui iPhone în 2024 și să te asiguri că telefonul durează nu te lasă la greu?

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Din fericire, Apple însuși are două sfaturi de top pentru creșterea duratei de viață a bateriei dispozitivelor iOS (indiferent de modelul pe care îl utilizați) – și sfaturile nu se referă la utilizarea modului de economisire a bateriei, care dezactivează multe dintre funcțiile pe care utilizatorii le iubesc cel mai mult.

Două sfaturi ,,de aur”

Apple spune că, pentru a profita la maximum de dispozitiv, utilizatorii ar trebui să își ajusteze luminozitatea ecranului și să folosească Wi-Fi în locul rețelei telefonice ori de câte ori este posibil.

„Există două moduri simple prin care puteți păstra durata de viață a bateriei — indiferent de modul în care vă folosiți dispozitivul: reglați luminozitatea ecranului și utilizați Wi-Fi”.

Diminuarea luminozității ecranului

Diminuarea ecranului cât de puțin va reduce cantitatea de electricitate pe care o folosește, deoarece menținerea panoului iluminat este unul dintre cele mai mari consumări ai bateriei telefonului.

Motivul pentru care durata de viață a bateriei pe telefoanele mobile moderne nu este cu mult mai bună decât era acum 17 ani, este tocmai excranul mare, de înaltă rezoluție și care consumă cantități mari de energie.

Alternativ, luminozitatea automată reglează automat iluminarea ecranului, ceea ce înseamnă că ecranul nu este niciodată „supra-iluminat” pentru mediul în care vă aflați.

Experții în tehnologie spun că reducerea luminozității ecranului poate avea un impact mare asupra duratei de viață a bateriei, dublând eventual durata de viață a dispozitivului dvs.

Folosește Wi-Fi în loc de rețeaua de date

Este mult mai puțin solicitant pentru telefonul să rămână conectat la o rețea Wi-Fi cunoscută din apropiere, decât să caute cea mai bună conexiune de la un turn de telefonie mobilă din apropiere.

Apple recomandă utilizatorilor să se asigure că dispozitivul lor este conectat la o rețea Wi-Fi ori de câte ori este posibil pentru a economisi baterie.

Citește și