• Un super PAC pentru aspirantul prezidențial Dean Phillips a creat un bot alimentat de ChatGPT pentru a-l imita.
  • OpenAI a interzis contul dezvoltatorului, pentru încălcarea regulilor privind utilizarea ChatGPT în politică.
  • În ciuda regulilor OpenAI, Dean.Bot nu va fi ultima creație AI pe care o vedem în acest sezon electoral.

Vineri seara târziu, OpenAI a suspendat un dezvoltator care a creat Dean.Bot – un chatbot alimentat de ChatGPT destinat să sprijine campania prezidențială a reprezentantului Minnesota Dean Phillips în 2024 – pentru încălcarea noilor reguli care împiedică lobbyiștii și candidații să folosească ChatGPT în politică, scrie Business Insider.

Dean.Bot, alimentat de ChatGPT de la OpenAI, a fost creat de antreprenorii din Silicon Valley Matt Krisiloff și Jed Somers, care au lansat, în sprijinul lui Phillips, un super PAC numit We Deserve Better, înaintea primarelor de marți din statul New Hampshire.

PAC a primit 1 milion de dolari de la managerul miliardarului de fonduri speculative Bill Ackman, care, într-o postare pe platforma de socializare X, a calificat operațiunea ca fiind „de departe cea mai mare investiție pe care am făcut-o vreodată pentru cineva care candidează pentru o funcție”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

DeanBot, scos rapid din cursa politică

OpenAI a suspendat contul Delphi vineri seara, menționând că regulile OpenAI interzic utilizarea tehnologiei sale în campaniile politice.

Dean.Bot a conversat cu alegătorii în timp real, în timp ce l-a imitat pe rivalul democrat la președinție, folosind o versiune generată de inteligență artificială a vocii lui Phillips pentru a răspunde întrebărilor utilizatorilor, cum ar fi de ce democrații nu ar trebui să-și pună răpunderea pe spatele actualului președinte Joe Biden. la alegerile din 2024.

Dean.Bot, care includea o declarație de declinare a responsabilității, explicând că este vorba despre un instrument de inteligență artificială, putea conversa cu alegătorii în timp real prin intermediul unui site web, în cadrul unei „utilizări timpurii a unei tehnologii emergente despre care cercetătorii spun că ar putea dăuna în mod semnificativ alegerilor”, a precizat WP. 

„Deși îl respect pe președintele Biden, datele și conversațiile cu americanii din toată țara indică o dorință puternică de schimbare”. Dean.Bot a răspuns cu o voce generată de inteligență artificială care suna ca a lui Phillips, dar avea o cadență neobișnuită.

OpenAI a anunțat la începutul acestei luni noi reguli care îi împiedică pe dezvoltatori să creeze aplicații folosind software-ul său ChatGPT destinat campaniilor politice sau lobby-ului, spunând că platforma „încă lucrează pentru a înțelege cât de eficiente ar putea fi instrumentele noastre pentru persuasiunea personalizată”.

Citește și