• Anul trecut, xAI a lansat „Grok”, un chatbot care rivalizează cu ChatGPT de la OpenAI.
  • „xAI nu strânge capital și nu am avut nicio conversație cu nimeni în acest sens”, a declarat Musk.
  • Cursa pentru inteligența artificială s-a intensificat, mai mulți investitori semnând cecuri mari pentru start-up-uri.

Elon Musk a declarat vineri că firma sa de inteligență artificială xAI nu se află în discuții cu investitorii pentru a-și asigura finanțarea, după ce presa a despre efortul startup-ului de a strânge până la 6 miliarde de dolari, scrie Reuters.

„xAI nu strânge capital și nu am avut nicio conversație cu nimeni în acest sens”, a declarat Musk într-o postare pe X. Financial Times a relatat că xAI era în discuții pentru a obține finanțare la o evaluare de 20 de miliarde de dolari. Startup-ul este în discuții cu birouri familiale din Hong Kong și vizează fonduri suverane de investiții din Orientul Mijlociu, potrivit raportului FT, care a citat mai multe persoane familiare cu acest subiect.

Cursa pentru inteligența artificială s-a intensificat, mai mulți investitori semnând cecuri mari pentru start-up-uri care caută să profite de ceea ce a captat atenția Silicon Valley în ultimul an. Biroul lui Musk nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Săptămâna trecută, Musk a negat un raport potrivit căruia xAI ar fi obținut angajamente de 500 de milioane de dolari din partea investitorilor pentru un obiectiv de finanțare de 1 miliard de dolari. Directorul general al Tesla deschide o nouă filă, a fost vocal în legătură cu planurile sale de a construi o inteligență artificială mai sigură. Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar s-a retras din consiliul de administrație al acesteia în 2018.

Anul trecut, xAI a lansat „Grok”, un chatbot care rivalizează cu ChatGPT de la OpenAI. Musk a avertizat, de asemenea, cu privire la dezvoltarea AI și roboticii în afara Tesla, la începutul acestei luni, dacă nu obține mai mult control prin vot la producătorul de vehicule electrice. El a spus că nu s-ar simți confortabil să transforme Tesla într-un lider în domeniul IA dacă nu ar avea un control de 25% din voturi.

Citește și