• Landon Meier este artistul din spatele măștilor realiste ale unor personalități din domeniul tehnologiei precum Elon Musk și Mark Zuckerberg.
  • Artistul digital Beeple a prezentat măștile în cadrul unui eveniment organizat luna aceasta în timpul conferinței NFT din New York.
  • Fiecare mască originală a costat 20.000 de dolari și a durat o lună sau mai mult pentru a fi realizată.

În timpul conferinței NFT de la New York din această lună, participanții au avut parte de viziunea suprarealistă a unui grup de artiști neobișnuiți. Personalități precum Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos și liderul nord-coreean Kim Jong Un au fost în centrul atenției împreună.

Cu toate acestea, a fost o iluzie posibilă datorită unor măști de silicon extrem de amănunțite – și costisitoare.

Artistul digital Mike Winkelmann, zis Beeple, s-a aflat în spatele show-ului, în care niște actori au îmbrăcat măștile ultra-realiste ale controversatelor personalități în timpul NFT NYC 2023.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Măștile au fost realizate de artistul Landon Meier din Denver, Colorado.

Meier a povestit că și-a petrecut cea mai mare parte a anului lucrând la mai mult de douăsprezece măști pentru Beeple, creând chipurile unor personalități din domeniul tehnologiei, printre care Elon Musk, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos, scrie Insider.

El a cerut 20.000 de dolari pentru fiecare mască și între 7.000 și 15.000 de dolari pentru copii ale lor.

Pentru a finaliza o nouă mască, Meier petrece cel puțin o lună studiind fotografii de referință, folosește programul de grafică ,,ZBrush” pentru a crea modele și, în cele din urmă, tipărește o matriță 3D.

Meier pigmentează, de asemenea, materialul de silicon pentru măști, ajustând fin opacitatea și culoarea pentru a crea un aspect realist al cărnii și al texturii pielii.

În continuare, există și aspectul legat de păr, despre care Meier afirmă că este confecționat din fibre sintetice de calitate superioară, fiind modelat cu ajutorul unor ace de pâslă și unui fier de călcat. Pentru a recrea coafura specifică a lui Elon Musk, Meier a adus chiar un stilist profesionist în ajutor.

Măștile pot fi mai mari decât dimensiunea unui cap real, ceea ce este bizar. Pentru un actor care poartă o mască, poate fi o experiență intensă din cauza reacțiilor celor care îl privesc și a dificultăților la nivelul respirației și vederii.

,,O să transpiri până la fund, dar sunt atât de distractive de purtat, încât merită.” , spus Meier.

Citește și
Prințul Harry spune că presa tabloidă a fost întotdeauna „a treia parte” în relațiile sale

Schimbare fără precedent: Papa permite pentru prima dată femeilor să voteze la viitoarea reuniune a episcopilor

LVMH a devenit prima companie de 500 de miliarde de dolari din Europa. Ce avere are CEO-ul