• Setul Lego Icons Pac-Man, format din 2.650 de piese, recreează jocul clasic de arcade Pac-Man.
  • Publicul a avut acces pentru prima dată la acest joc acum 43 de ani.
  • Pac-Man a devenit cel mai popular joc de arcade din toate timpurile, cu 293.822 de unități instalate în întreaga lume la șapte ani după ce a fost lansat.

Anul trecut, Lego a lansat un set pentru consola Atari 2600, lansată inițial în anii ’70, iar acum aduce un omagiu jocului de arcade al anilor ’80. Setul Lego Icons Pac-Man, format din 2.650 de piese, recreează jocul clasic de arcade Pac-Man, relatează Engadget. Este format dintr-o fantă de monede luminoasă, joystick și manivelă mecanică care îți permite să deplasezi personajele în labirint în mod mecanic.

Există versiuni din cărămidă ale lui Pac-Man, împreună cu fantomele Blinky și Clyde, care se pot roti pe o bază sau pot fi expuse deasupra cabinetului. „Odată completat, puteți ilumina fanta pentru monede, în plus există o mică vinietă cu o mini-figură feminină care joacă Pac-Man pe o sală de jocuri, ascunsă în interiorul cabinetului”, notează Lego într-un comunicat de presă.

Lego a detaliat o parte din istoria lui Pac-Man, menționând că primul test cu membri ai publicului a avut loc acum 43 de ani, pe 22 mai 1980. Forma personajului Pac-Man se bazează pe o pizza căreia îi lipsește o felie, iar jocul a fost lansat în Japonia pe 29 iunie 1980. Pac-Man a devenit cel mai popular joc de arcade din toate timpurile, cu 293.822 de unități instalate în întreaga lume la șapte ani după ce a fost lansat pentru prima dată.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Culoarea personajului principal a fost inspirată de „galbenul iconic al cărămizii Lego”, potrivit creatorului jocului, Toru Iwatani. „Din moment ce galbenul lui Pac-Man a fost inspirat de galbenul grupului Lego, a făcut ca acesta să fie și mai naturală”, a declarat Aadil Tayouga, de la Bandai Namco.

Setul Lego Icons Pac-Man Arcade va fi disponibil pentru membrii Lego VIP începând cu 1 iunie, apoi va fi lansat pentru publicul larg pe 4 iunie.

Citește și: