• NASA a cerut un prototip al unui jetpack pentru astronauți de la SAS Flight Factory.
  • NASA adoptă o abordare foarte precaută în ceea ce privește ieșirile în spațiu, bazându-se pe suporturi de blocare a picioarelor, dar și prin brațe robotizate
  • Oamenii de știință caută de secole o metodă mai ușoară prin care astronauții să poată să se deplaseze în spațiu.

NASA a acordat un „Space Act Agreement” pentru a dezvolta o versiune a jetpack-ului pentru astronauți , aceast prototip va fi folosit când orbita joasă a Pământului va deveni un șantier cosmic pentru stații spațiale care vor avea și echipaj, scrie News Atlas.

Cel mai mare coșmar al oricărei misiuni spațiale, care include activități extravehiculare, este pierderea controlului în spațiu, așa că nu este de mirare că inginerii spațiali au fost interesați de mult timp de modalități de a-i ajuta pe călătorii spațiali să se deplaseze prin univers.

În prezent, NASA și ceilalți parteneri de la bordul Stației Spațiale Internaționale adoptă o abordare foarte precaută în ceea ce privește ieșirile în spațiu, bazându-se în mare măsură pe siguranță, suporturi de blocare a picioarelor, dar și brațe robotizate.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Cu toate acestea, există încă un element de pericol deoarce pachetele de susținere a vieții de pe costumele spațiale includ doar un mic pachet de propulsie pentru a-i ajuta pe astronauți să se întoarcă pe stație.

De ce a aprobat NASA jetpack-ul

Prototipul jetpack-ul nu a fost testat oficial, dar probabil că vor folosi gaze reci, precum azotul, pentru propulsoare, precum și alte sisteme inteligente care să ajute la menținerea stabilității. Este posibil să se utilizeze chiar și caracteristici avansate, cum ar fi o funcție de întoarcere automată pentru a aduce un astronaut care a pierdut controlul înapoi.

Sursă: SAS

„Acest acord este esențial pentru a oferi expertiză, date, lecții, dar și acces la personalul NASA pentru ca SAS să accelereze dezvoltarea tehnologiei jetpack-ului”, a spus Tim Bulk, director tehnic și cofondator la Special Aerospace Services.

Citește și: