• iPhone 12 este în vânzare de 3 ani în Franța, dar până acum nu s-au semnalat probleme cu acest model.
  • Agenția franceză pentru controlul frecvențelor radio a constatat un nivel al ratei de absorbție peste cel permis în lege.
  • Apple afirmă că a cerut măsurători independente şi toate au arătat valori sub cele legale în Franța.

Franţa opreşte vânzările de iPhone 12 din cauza radiaţiilor prea mari. Apple are la dispoziție 15 zile pentru a se conforma normelor. Agenția franceză pentru controlul frecvențelor radio a constatat un nivel al ratei de absorbție peste cel permis în lege. Aceste emisii sunt prea mari față de cele limitate prin legea franceză. Agenția spune că acest lucru prezintă risc de cancer pentru utilizatori dacă această limită este depășită de telefoanele Apple.

În această situație, șeful agenției a declarat că este vorba de o simplă adaptare de soft a telefoanelor iPhone 12 și problema s-a și rezolvat. De aceea au stabilit 15 zile în decizia respectivă. Compania anunță că au fost făcute deja măsurători independente pentru acest nivel la care se referă agenția franceză și totul a fost în regulă. Problema este că agenția va trimite aceste date altor țări europene, deci s-ar putea ca și în alte țări, iPhone 12 să fie oprit pe piețe.

Citește și

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?