• Conducerea în mediile corporatiste preferă folosirea AI-ului decât cultivarea tinerilor angajați.
  • Tinerii se confruntă cu o criză la începutul carierei lor.
  • Odată ce tinerii lucrători pătrund în lumea corporativă, se confruntă cu o altă realitate brutală: companiile nu au niciun interes să-i ajute să evolueze.

Inteligența artificială generativă dă un avantaj pentru companiile care doresc să automatizeze construirea foilor de calcul, redactarea generică și alte sarcini monotone în numele de a deveni mai „eficiente”. În timp ce directorii și clasa managerială sunt cu toții investiți în AI, s-a acordat mai puțină atenție față de oamenii pe care această nouă tehnologie îi va afecta de fapt.

America corporatistă a lăsat tinerilor lucrători cu puține opțiuni. Acum, odată cu apariția AI-ului generativ, organizațiile încep să automatizeze multe sarcini de „junior” – eliminând ultima lor încercare de a „învăța” tinerii angajați. Nu este de mirare că mai multe sondaje au aratat că membrii generației Z sunt preocupați în special de efectul AI asupra carierei lor; într-un sondaj recent realizat de site-ul de angajări „ZipRecruiter”, 76% dintre membrii generației Z au indicat că sunt îngrijorați să-și piardă locurile de muncă din cauza ChatGPT.

Companiile nu au interes să-i ajute pe tineri

Sigur, la suprafață se pare că Generația Z intră în forța de muncă într-un moment excelent. Găsirea unui loc de muncă este mult mai ușor decât înainte, datorită șomajului scăzut istoric, iar salariile pentru tinerii lucrători au crescut într-un ritm puternic. Dar dacă te uiți mai atent, un număr tot mai mare de semne sugerează că tinerii americani vor avea o perioadă mult mai dificilă pentru a-și construi o carieră.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Odată ce tinerii lucrători pătrund în sfârșit în lumea corporativă, se confruntă cu o altă realitate brutală: companiile nu au niciun interes să-i ajute să urce pe scara carierei. Multe companii nu au arătat absolut nicio considerație pentru promovarea și dezvoltarea abilităților lucrătorilor, lăsându-i pe tinerii lucrători să se descurce singuri în timp ce încearcă să-și stabilească o carieră.

Inteligența artificială a început deja să înlocuiască locurile de muncă

Inteligența artificială a început deja să ia locurile de muncă de la lucrătorii de toate vârstele, dar disprețul particular al corporatiștilor americani față de tinerii ei înseamnă că va afecta cel mai puternic lucrătorii la început de drum .Pentru o clasă managerială care a respins aproape orice responsabilitate de a ajuta la stimularea creșterii lucrătorilor, tot ce va conta este dacă ceva poate fi ieftin și ușor.

Compania de date Qualtrics a spus că, într-un sondaj efectuat în mai și iunie, 64% dintre directori au sugerat că consideră „impactul potențial al inteligenței artificiale” asupra locului de muncă interesat. Doar 39% dintre lucrătorii au spus același lucru, 46% descriind tehnologia drept „înfricoșătoare”.

Responsabilitatea corporativă pentru angajați este de fapt mai bună pentru afacere

Studiile sugerează că companiile care investesc în formarea profesională și dezvoltarea competențelor sunt mai eficiente și obțin marje de profit mai mari.

Tinerii se confruntă cu o provocare. Una în care costurile care au crescut ale colegiului și lipsa de oportunități viitoare, vor merge înainte într-o America corporativă care nu recunoaște valoarea investiției în ființele umane. Rezultatul va fi o economie mai slabă, cu mai puțini oameni pregătiți să facă față provocărilor reale prezentate de noua tehnologie, scrie Insider.

Citește și :

Procesul lui Hunter Biden: Fiul președintelui american va pleda vinovat pentru că nu și-a plătit taxele la timp

Samsung lansează telefoanele pliabile Fold5 și Flip5. Primele impresii despre noile device-uri

LIVE UPDATE. Ziua 518 de război. Ministrul ucrainean al Apărării spune că Ucraina va continua să efectueze atacuri asupra Crimeei ocupate de ruși