Google are o altă problemă cu Gemini. Ce critici îi sunt aduse de către experți

Google a petrecut o mare parte din săptămâna trecută fiind criticat pentru că ar fi creat un chatbot cu inteligență artificială treaz” și, în cele din urmă, și-a cerut scuze pentru că a ratat ținta”, scrie Business Insider.

Dar criticile nu se opresc, ci se schimbă: Săptămâna trecută, criticile au fost îndreptate împotriva aparentei reticențe a Google de a genera imagini cu oameni albi prin intermediul chatbot-ului său Gemini. Acum, criticii semnalează probleme similare cu răspunsurile text ale Gemini.

După cum a catalogat analistul de tehnologie Ben Thompson, Gemini are, printre altele, următoarele probleme: S-a luptat să spună dacă Hitler sau tweet-urile lui Elon Musk au fost mai rele pentru societate; a spus că nu ar promova carnea; și a spus că nu ar ajuta la promovarea combustibililor fosili.

Iar acest lucru îi determină pe cei ca Thompson să concluzioneze că cultura internă a Google a fost prea mult influențată de lucrătorii și criticii de stânga.

Thompson, în influenta sa rubrică Stratechery, a cerut companiei să înceapă să excludă din companie angajații atrași de puterea Google și de potențialul acesteia de a-i ajuta să își execute programul politic și să redea procesul de luare a deciziilor celor care doresc cu adevărat să facă un produs bun. Asta, prin extensie, trebuie să însemne înlăturarea celor care i-au lăsat pe cei dintâi să o ia razna, până la și inclusiv pe directorul general Sundar Pichai”.

Citește și

Exit mobile version