• Google vrea să revoluționeze circulația și lansează proiectul Green Light.
  • Intersecțiile reprezintă zone critice în ceea ce privește poluarea, pentru că mașinile sunt nevoite să oprească și să pornească frecvent.
  • Green Light vrea să folosească soluții software avansate, inclusiv Inteligența Artificială și hărțile virtuale.

91 de ore sau patru zile. Atât a pierdut un bucureștean anul trecut în trafic. Google vine cu soluții și lansează proiectul Green Light. Își propune să revoluționeze circulația în orașele mari, inclusiv în București. Acest proiect ar ușura transportul public și ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră, cu ajutorul tehnologiilor avansate.

Google Green Light este un proiect care se concentrează pe haosul circulației în orașele aglomerate, inclusiv în metropola București, și pe faptul de a ușura transportul public. Să fie mai rapid și mai eficient. Un alt scop e să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, întrucât e responsabil de aproximativ 25% din emisiile totale la nivel european. Intersecțiile reprezintă zone critice în ceea ce privește poluarea, pentru că mașinile sunt nevoite să oprească și să pornească frecvent, mai ales în orele de vârf. Potrivit Google, nivelul de poluare în intersecții poate fi chiar și de 29 de ori mai mare decât pe o șosea obișnuită.

Green Light vrea să folosească soluții software avansate, inclusiv Inteligența Artificială și hărțile virtuale, pentru a monitoriza și învăța constant despre fluxul de trafic. Astfel, prin sincronizarea semafoarelor și crearea unor valuri de semafoare verzi, proiectul poate îmbunătăți considerabil mobilitatea urbană și poate reduce poluarea. Practic această inițiativă aduce beneficii atât pentru cei care stau în orașele mari, cât și pentru mediu. Un obiectiv clar de dezvoltare durabilă și crearea unui mediu urban sănătos și sustenabil.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Citește și