• Un chatbot inspirat de Iisus atrage sute de utilizatori pe platforma Twitch, oferindu-le sfaturi despre jocuri și relații.
  • The Singularity Group, un colectiv de tehnologie din Berlin, a creat acest chatbot într-o formă care amintește de Iisus, cu barbă și aureolă albă strălucitoare.
  • Chatbot-ul a atras atenția a peste 35.000 de urmăritori pe Twitch.

Un chatbot conceput pentru a semăna cu un „A.I. Jesus” a atras sute de utilizatori Twitch în căutare de sfaturi despre jocuri și relații, scrie The Independent. Dispozitivul, creat de un colectiv de tehnologie din Berlin, a prezentat o aparență asemănătoare cu Iisus, cu barbă și o aureolă albă strălucitoare. În timpul transmisiei live pe Twitch sub numele de „ask_jesus”, chatbot-ul a răspuns la întrebări ale telespectatorilor. Aceasta a fost o inițiativă a The Singularity Group, o organizație non-profit, care a menționat că fluxul pe Twitch a costat în jur de 322 de euro pe zi pentru „vocea” chatbotului și 38 de euro pe zi pentru modelul GPT-4 utilizat în spatele său.

Chatbot-ul A.I. Jesus a oferit răspunsuri vagi și nepartizane atunci când i s-au adresat întrebări despre subiecte sensibile precum avortul și drepturile homosexuale, sugerând utilizatorilor să abordeze aceste probleme dintr-o perspectivă legală și etică. Biografia canalului „ask_jesus” de pe Twitch încuraja participanții să se alăture călătoriei prin viață, descoperind puterea credinței, speranței și iubirii.

Cu toate acestea, Twitch a retras canalul și motivele deciziei nu au fost încă clarificate. Mesajul din biografia canalului menționa că acesta era indisponibil din cauza unei încălcări a Regulilor Comunității Twitch sau a Termenilor de utilizare.

Recomandări

CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÎN TEHERAN
CE NE AȘTEAPTĂ DUPĂ O FURTUNĂ SOLARĂ
UCRAINA TESTEAZĂ DRONELE VIITORULUI
SPUNEM ADIO ZBORURILOR LOW COST?
ȘICANELE DINTRE BIDEN ȘI TRUMP CONTINUĂ

„A.I. Jesus” nu este singurul chatbot religios

Există și alte exemple de chatboturi cu inteligență artificială bazate pe teme religioase. În India, au fost dezvoltate chatboturi A.I. inspirate de Bhagavad Gita, o scriere importantă din hinduism. Aceste chatboturi răspund la întrebări pe baza versetelor Bhagavad Gita și încearcă să ofere îndrumări spirituale în stilul zeului hindus Krishna: „De fapt, nu vorbiți cu Krishna. Vorbești cu un robot care pretinde că este el”, a declarat creatorul robotului, Sukuru Sai Vineet, un inginer de software din Bengaluru.

Cu toate acestea, experții atrag atenția asupra potențialelor probleme, cum ar fi lipsa de filtre pentru prejudecăți și discursuri discriminatorii în astfel de sisteme de inteligență artificială.

Citește și: