• Inteligența artificială a dat o lecție companiilor Google și Microsoft și aceea e să cheltuie bani dacă vor să genereze alți bani.
  • Microsoft a declarat au fost nevoie de cheltuieli care au crescut brusc pe măsură ce a construit noi centre de date pentru a susține inteligența artificială.
  • Un avantaj de care Google dispune este faptul că are propriul cip pentru a gestiona activitatea de inteligență artificială, numit Tensor Processor Unit.

Se așteaptă ca inteligența artificială să dea mari roade pentru giganții din domeniul tehnologiei, inclusiv Microsoft și Google, într-o bună zi, dar trebuie să se aștepte la investiții mai mari înainte ca veniturile să apară, scrie Reuters.

Microsoft a declarat că au crescut costurile pe măsură ce s-au construit noi centre de date pentru a susține inteligența artificială și cheltuielile de capital vor continua să crească pe măsură ce cumpără cipuri de la companii precum Nvidia Corp pentru a alimenta aceste centre de date.

Ce spun analiștii

Analiștii au spus că Microsoft suportă costurile A.I. în două moduri: primul este pentru a-și alimenta propriile produse, cum ar fi viitorul asistent A.I. Copilot, care va costa 30 de dolari pe lună, și pentru a deservi companiile care doresc să folosească serviciile sale de cloud computing Azure pentru a crea produse cu inteligență artificială.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Directorii Microsoft au declarat că serviciul va începe să genereze cea mai mare parte a veniturilor sale în a doua jumătate a anului fiscal 2024, care se va încheia la 30 iunie.

„Ei cumpără o grămadă de H100″, a declarat Ben Bajarin, director executiv și analist principal al Creative Strategies, referindu-se la cipurile emblematice ale Nvidia dotate cu inteligență artificială.

„În ceea ce privește inteligența artificială, deși Google a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pentru investiții în inteligența artificială în ultimul deceniu, o mare parte din această sumă nu este neapărat apreciată de utilizatori și investitori”, a declarat Scott Kessler, liderul sectorului global pentru tehnologie, media și telecomunicații la Third Bridge.

Un avantaj de care Google dispune, potrivit analiștilor, este faptul că are propriul cip personalizat pentru a gestiona activitatea de inteligență artificială, numit Tensor Processor Unit (TPU), ceea ce ajută la reducerea costurilor.

Citește și: