• Inteligența artificială a dat o lecție companiilor Google și Microsoft și aceea e să cheltuie bani dacă vor să genereze alți bani.
  • Microsoft a declarat au fost nevoie de cheltuieli care au crescut brusc pe măsură ce a construit noi centre de date pentru a susține inteligența artificială.
  • Un avantaj de care Google dispune este faptul că are propriul cip pentru a gestiona activitatea de inteligență artificială, numit Tensor Processor Unit.

Se așteaptă ca inteligența artificială să dea mari roade pentru giganții din domeniul tehnologiei, inclusiv Microsoft și Google, într-o bună zi, dar trebuie să se aștepte la investiții mai mari înainte ca veniturile să apară, scrie Reuters.

Microsoft a declarat că au crescut costurile pe măsură ce s-au construit noi centre de date pentru a susține inteligența artificială și cheltuielile de capital vor continua să crească pe măsură ce cumpără cipuri de la companii precum Nvidia Corp pentru a alimenta aceste centre de date.

Ce spun analiștii

Analiștii au spus că Microsoft suportă costurile A.I. în două moduri: primul este pentru a-și alimenta propriile produse, cum ar fi viitorul asistent A.I. Copilot, care va costa 30 de dolari pe lună, și pentru a deservi companiile care doresc să folosească serviciile sale de cloud computing Azure pentru a crea produse cu inteligență artificială.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Directorii Microsoft au declarat că serviciul va începe să genereze cea mai mare parte a veniturilor sale în a doua jumătate a anului fiscal 2024, care se va încheia la 30 iunie.

„Ei cumpără o grămadă de H100″, a declarat Ben Bajarin, director executiv și analist principal al Creative Strategies, referindu-se la cipurile emblematice ale Nvidia dotate cu inteligență artificială.

„În ceea ce privește inteligența artificială, deși Google a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pentru investiții în inteligența artificială în ultimul deceniu, o mare parte din această sumă nu este neapărat apreciată de utilizatori și investitori”, a declarat Scott Kessler, liderul sectorului global pentru tehnologie, media și telecomunicații la Third Bridge.

Un avantaj de care Google dispune, potrivit analiștilor, este faptul că are propriul cip personalizat pentru a gestiona activitatea de inteligență artificială, numit Tensor Processor Unit (TPU), ceea ce ajută la reducerea costurilor.

Citește și: