• Universitatea Metropolitană din Osaka a dezvoltat un model A.I. care poate estima vârsta corpului.
  • Oamenii de știință au analizat peste 100.00 de radiografii cu ajutorul A.I.
  • Cu ajutorul analizei, mai multe boli vor putea fi detectate prematur.

Oamenii de știință de la Universitatea Metropolitană din Osaka au dezvoltat un model avansat de inteligență artificială care utilizează radiografiile toracice pentru a estima vârsta corpului.

Pentru dezvoltarea, instruirea, testarea internă și externă a modelului cu inteligență artificială au fost obținute între 2008-2021 un total peste 67.000 de radiografii toracice de la peste 36.000 de persoane sănătoase care au fost supuse unor controale de rutină în trei spitale diferite. Modelul dezvoltat a arătat un coeficient mare de corelație între vârsta estimată de AI și vârsta cronologică.

Pentru a valida utilitatea vârstei estimate de AI folosind radiografiile toracice ca biomarker, au fost compilate alte peste 34.000 de radiografii toracice de la pacienți cu boli cunoscute din alte două spitale. Rezultatele au arătat că diferența dintre vârsta estimată de AI și vârsta cronologică a pacientului a fost corelată pozitiv cu o varietate de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială sau boli pulmonare. Cu cât vârsta estimată de AI era mai mare în comparație cu vârsta cronologică, cu atât oamenii aveau mai multe șanse de a avea aceste boli.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Citește și: