• AI-ul generativ ajută la explicarea memoriei și imaginației umane.
  • Hipocâmpul și neocortexul lucrează împreună în timpul memoriei, imaginației și planificării.
  • Oamenii trebuie să facă predicții pentru a supraviețui, pentru a evita pericolul sau pentru a găsi mâncare.

Progresele inteligenței artificiale ajută la explicarea modului în care amintirile ne permit să învățăm despre lume, să retrăim vechi experiențe și să construim experiențe noi, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii UCL. Cercetătorii au folosit un model de calcul AI, cunoscut sub numele de rețea neuronală generativă pentru a simula model în care rețelele neuronale din creier învață și își amintesc o serie de evenimente.

Cercetătorii au redat modelului 10.000 de imagini cu scene simple Modelul a prezentat rețele reprezentând hipocampul și neocortexul, pentru a investiga modul în care acestea interacționează. Se știe că ambele părți ale creierului lucrează împreună în timpul memoriei , imaginației și planificării. Progresele recente în rețelele generative utilizate în AI arată cum pot fi extrase informații din experiență, astfel încât să ne putem aminti o anumită experiență și, de asemenea, să ne imaginăm în mod flexibil cum ar putea fi experiențe noi.

De ce este necesar ca omul să facă predicții?

Oamenii trebuie să facă predicții pentru a supraviețui, pentru a evita pericolul sau pentru a găsi mâncare, iar rețelele AI sugerează cum, atunci când reluăm amintiri în timp ce ne odihnim, ne ajută creierul să preia tipare din experiențele trecute care pot fi folosite pentru a face previziuni. Modelul explică modul în care neocortexul dobândește încet cunoștințe conceptuale și cum, împreună cu hipocampul, permite să „reexperimentăm” evenimentele reconstruindu-le în mintea noastră.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Modelul explică, de asemenea, modul în care evenimente noi pot fi generate în timpul imaginației și planificării viitorului și de ce amintirile existente conțin adesea distorsiuni „de tip esențial” – în care caracteristicile unice sunt generalizate și amintite ca fiind mai mult ca caracteristicile evenimentelor anterioare. Modul în care amintirile sunt reconstruite, mai degrabă decât să fie înregistrări veridice ale trecutului, ne arată cum semnificația sau esența unei experiențe. este recombinat cu detalii unice și cum acest lucru poate duce la părtiniri în modul în care ne amintim.

Citește și