• OpenAI și Microsoft se pregătesc să lanseze un proiect gigant în valoare de 100 de miliarde de dolari.
  • Experții spun că Inteligența Artificială anul acesta va schimba mult activitatea companiilor.
  • Stargate va oferi avantaje prin posibilitatea utilizării de către Microsoft și OpenAI a GPU-urilor de la producători alternativi.

Inteligența Artificială trece la nivelul următor. OpenAI și Microsoft se pregătesc să lanseze un proiect gigant în valoare de 100 de miliarde de dolari, pentru un centru de date care va găzdui un supercomputer cu milioane de cipuri A.I.

Experții spun că Inteligența Artificială anul acesta va schimba mult activitatea companiilor. Cei 2 giganți, Microsoft și OpenAI planifică să lanseze proiectul de 100 de miliarde de dolari pentru acest centru de date, care va găzdui un supercomputer cu milioane de cipuri A.I. Este parte a unei inițiative pe termen lung care implică înființarea mai multor instalații similare în următorii șase ani. Supercomputerul, denumit „Stargate”, va fi proiectat pentru a spori capacitățile de inteligență artificială ale OpenAI, folosind milioane de cipuri de server specializate.

Microsoft va fi probabil responsabil pentru finanțarea proiectului și va colabora cu OpenAI în acest sens. Planul include dezvoltarea unui supercomputer mai mic într-o fază anterioară, iar decizia cu privire la utilizarea cipurilor A.I. va fi crucială pentru acest proiect.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Stargate va oferi avantaje prin posibilitatea utilizării de către Microsoft și OpenAI a GPU-urilor de la producători alternativi, cum ar fi AMD, și chiar a unui cip de server intern lansat recent de Microsoft. Costul total al inițiativei globale este estimat la peste 115 miliarde de dolari. Reprezentând de peste trei ori cheltuielile de capital ale Microsoft pentru servere, clădiri și alte echipamente anul trecut.

Citește și