• Shou Zi Chew s-a confruntat cu ore întregi de întrebări dure din partea deputaților din Camera Reprezentanților.
  • Aceștia sunt convinși că TikTok este un „instrument” al Partidului Comunist Chinez.
  • Chew a insistat că compania-mamă ByteDance acordă prioritate siguranței tinerilor săi utilizatori.

Directorul executiv al TikTok a încercat să liniștească Congresul SUA că aplicația video deținută de China nu este „un agent” al Beijingului și nu prezintă niciun risc pentru securitatea națională, scrie SkyNews.

Shou Zi Chew s-a confruntat cu ore întregi de întrebări dure din partea deputaților din Camera Reprezentanților, convinși că populara aplicație este un „instrument” al Partidului Comunist Chinez. Unii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că TikTok, care are 150 de milioane de utilizatori americani, oferă conținut care poate dăunează sănătății mintale a copiilor.

Deputații din Comisia pentru energie și comerț l-au presat pe Chew pe diverse subiecte – de la practicile de moderare a conținutului TikTok până la spionarea jurnaliştilor de către companie. „Domnule Chew, sunteți aici pentru că poporul american are nevoie de adevărul despre amenințarea pe care TikTok o reprezintă. Securitatea noastră națională și personală”, a declarat președintele comitetului, Cathy McMorris Rodgers.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„TikTok a ales în mod repetat o cale pentru mai mult control, mai multă supraveghere și mai multă manipulare.”

Chew a insistat că compania-mamă ByteDance acordă prioritate siguranței tinerilor săi utilizatori – și a negat afirmațiile conform cărora aplicația reprezintă un risc național pentru securitatea „Permiteți-mi să spun acest lucru fără echivoc: ByteDance nu este un agent al Chinei sau al oricărei alte țări”, a spus el.

El a reiterat planul companiei de a proteja datele utilizatorilor din SUA prin stocarea informațiilor pe serverele întreținute și deținute de gigantul de servere Oracle. Mulți deputați din comitet au găsit unele dintre răspunsurile lui Chew evazive – unul dintre ei, Tony Cardenas, afirmând că directorul executiv este un „dansator bun cu cuvinte”.

Citește și: