• O cercetare realizată în arhivele University College London arată că mai multe lucrări științifice au fost plagiate cu ajutorul A.I.
  • Multe dintre acele lucrări au fost de fapt create cu ajutorul unui sistem automatizat.
  • O echipă de cercetători din China și-a început lucrarea exact cu fraza: „Sigur, iată o posibilă introducere pentru subiectul pe care îl cauți”.

Probabil că Inteligența Artificială este zilnic parte din viața ta, însă ai grijă cât de mult apelezi la potențialul acesteia. O cercetare realizată în arhivele University College London arată că mai multe lucrări științifice au fost plagiate cu ajutorul ChatGPT. Cum a fost făcută această descoperire?

E vorba de o poveste foarte interesantă, al cărei protagonist este chiar bibliotecarul de la University College London, care a descoperit mai multe lucruri. Andrew Gray este numele celui care a avut răbdarea să analizeze nu mai puțin de 5 milioane de lucrări științifice și să observe că anumiți termeni au înregistrat o creștere nejustificată în paginile lucrărilor.

Concret, vorbim de exemplu despre cuvinte precum „meticulozitate” sau „meticulos”, „lăudabil”, care în engleză se traduce prin „commendable” și așa mai departe care l-au determinat pe Gray să concluzioneze că multe dintre acele lucrări au fost de fapt create cu ajutorul unui sistem automatizat, nimeni altul decât faimosul ChatGPT.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA

O echipă de cercetători din China și-a început lucrarea exact cu fraza: „Sigur, iată o posibilă introducere pentru subiectul pe care îl cauți”, iar una din Israel au inclus în text fraza „Îmi pare rău, dar nu am date bazate pe experiențe umane, deoarece sunt doar un robot A.I.”

Citește și