• Sora poate crea în prezent videoclipuri cu o durată de până la 60 de secunde.
  • Programul generează videoclipuri fie prin instrucțiuni text, fie prin text combinat cu o imagine.
  • Sora se bazează parțial pe alte tehnologii ale OpenAI, cum ar fi DALL-E și ChatGPT.
  • Sora va deveni accesibil publicului anul acesta.

În curând, generatorul de video al OpenAI, Sora, va fi disponibil publicului. Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, CTO-ul OpenAI, Mira Murati, spune că programul va fi disponibil pe parcursul acestui an.

OpenAI a prezentat-o ​​pentru prima dată pe Sora, care este capabilă să genereze scene hiperrealiste pe baza unui mesaj text, în februarie. Compania a pus instrumentul la dispoziția artiștilor vizuali, designerilor și realizatorilor de film pentru început. Acest aspect nu a împiedicat unele videoclipuri generate să-și facă loc pe platforme precum X, scrie The Verge.

Când a fost întrebată ce date a folosit OpenAI pentru a o antrena pe Sora, Murati nu a fost prea specifică și a părut să evite întrebarea. „Nu voi intra în detaliile datelor care au fost utilizate, dar erau date disponibile public sau licențiate”, spune ea. Murati mai spune că nu este sigură dacă au fost folosite videoclipuri de pe YouTube, Facebook și Instagram. Ea a confirmat doar că Sora folosește conținut de la Shutterstock, cu care OpenAI are un parteneriat.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ce va putea să facă Sora?

Pe lângă punerea la dispoziție a instrumentului pentru public, Murati spune că OpenAI intenționează să încorporeze „în cele din urmă” audio. Acest aspect are potențialul de a face scenele și mai realiste. De asemenea, compania dorește să permită utilizatorilor să editeze conținutul videoclipurilor pe care le produce Sora, deoarece instrumentele A.I. nu creează întotdeauna imagini precise. „Încercăm să ne dăm seama cum să folosim această tehnologie ca pe un instrument cu care oamenii pot edita și crea”, spune Murati pentru Wall Street Journal.

Când va fi lansat, Murati spune că Sora probabil nu va putea produce imagini cu persoane publice, similar politicilor DALL-E. Videoclipurile vor avea, de asemenea, un watermark pentru a le distinge de lucrurile reale.

Citește și