• NASA vrea să lanseze avioane supersonice, iar zborul din New York până în Londra ar putea dura doar 90 de minute.
  • Zborurile între Londra și New York durează aproximativ 9 ore în acest moment.
  • NASA dezvoltă avioane supersonice „silențioase”, numite X-59, ca parte a misiunii Quesst.

NASA a deschis subiectul zborurilor cu supersonicul, iar dezvoltatorii vor ca zborul din New York spre Londra să dureze doar 90 de minute, scrie CNN.

Agenția spațială a confirmat, într-o postare pe blog despre „strategia sa de mare viteză”, că a studiat recent dacă zborurile comerciale cu o viteză de peste 5.000 de kilometri pe oră ar putea fi folosite în viitor.

Ce arată datele studiului

Studiul realizat de Centrul de Cercetare Glenn de la NASA a sugerat că există deja „piețe potențiale de pasageri pe aproximativ 50 de rute stabilite”. Aceste rute au fost limitate la cele transoceanice, inclusiv deasupra Atlanticului de Nord și Pacificului, deoarece națiunile, inclusiv SUA, interzic zborurile supersonice terestre.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Cu toate acestea, NASA dezvoltă avioane supersonice „silențioase”, denumite X-59, ca parte a misiunii Quesst. Agenția speră că noua aeronavă ar putea, în cele din urmă, să determine modificarea acestor reguli, deschizând calea pentru aeronavele care zboară între Mach 2 și Mach 4. Viteza maximă a Concorde a fost Mach 2,04, adică 2.1790 de kilometri pe oră.

„Următoarea fază va lua în considerare aspecte legate de siguranță, eficiență, economie și societate”, a declarat Mary Jo Long-Davis, manager al Proiectului de Tehnologie Hipersonică de la NASA, adăugând că „Este important să inovăm în mod responsabil”.

Citește și: