• Aceste teste, efectuate în timpul unui zbor parabolic marchează o etapă semnificativă în dezvoltarea costumelor destinate utilizării pe Staţia Spaţială Internaţională.
  • Foşti astronauţi NASA, inclusiv John „Danny” Olivas şi Dan Burbank, au participat la testele de imponderabilitate.
  • Evaluări suplimentare, inclusiv teste subacvatice şi teste de vid termic, sunt planificate pentru a evalua funcţionalitatea costumului.

Costumele spaţiale de nouă generaţie ale Collins Aerospace, proiectate în colaborare cu ILC Dover şi Oceaneering, au trecut cu succes un test crucial de imponderabilitate, aducând NASA mai aproape de achiziţionarea costumelor spaţiale moderne potrivite pentru misiunile spaţiale contemporane, relatează Gizmodo.

Aceste teste, efectuate în timpul unui zbor parabolic care simulează imponderabilitatea, marchează o etapă semnificativă în dezvoltarea costumelor destinate utilizării pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Iniţiativa, parte a contractului Exploration Extravehicular Activity Services (xEVAS) al NASA, evaluat la 97,2 milioane de dolari, îşi propune să înlocuiască Costumele de Mobilitate Extravehiculară (EMU) învechite aflate în serviciu de peste 40 de ani. Aceste EMU-uri se confruntă cu diverse provocări, inclusiv scurgeri de apă şi mobilitate limitată, făcându-le nepotrivite pentru viitoarele misiuni lunare şi marţiene.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Foşti astronauţi NASA, inclusiv John „Danny” Olivas şi Dan Burbank, au participat la testele de imponderabilitate, evaluând sistemul de îmbrăcăminte sub presiune al noului costum, compatibilitatea interfeţei cu instrumentele ISS şi performanţa generală în comparaţie cu EMU-urile existente.

Costumul spaţial de nouă generaţie al Collins Aerospace prezintă un design mai uşor, volum redus şi o arhitectură deschisă pentru personalizare uşoară. Compania a colaborat cu astronauţii pentru a se asigura că costumul îndeplineşte nevoile diverse ale explorării spaţiale.

Evaluări suplimentare, inclusiv teste subacvatice şi teste de vid termic, sunt planificate pentru a evalua funcţionalitatea costumului în diverse condiţii similare spaţiului înainte de revizuirea critică a designului.

Citește și